Hirdetés
Magyar Diszkertészek Szakmai Szervezete

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi szervezete a „Több Zöld Várost Európának” kampány keretében ebben az évben is meghirdette a “Magyarország Zöld Városa“ versenyt, melyre azok a beruházók, önkormányzatok jelentkezhettek, akik az elmúlt öt évben létrejött inspiráló és egyben innovatív zöld infrastruktúra fejlesztéseket finanszíroztak. A megmérettetésre bejelentett zöldfelület lehetett többek között iskolaudvar, új lakóövezeti közkert, üzleti park, kórház gyógyulást segítő zöldfelülete, új városi park sportolási lehetőséggel és játszóterekkel, ipari létesítmény rehabilitációja zöld infrastruktúra kialakításával.

A verseny felhívta a települések vezetőinek, a döntéshozóknak és a beruházóknak a figyelmét a zöldfelület fejlesztés és az egészséges zöld környezet fontosságára. A verseny pályázója az lehetett, aki támogatta a zöldfelület létrejöttét. 

A versenyre tizenhárom önkormányzat nyújtotta be a pályázatát. Az ünnepélyes díjátadóra 2023. szeptember 5-én, Szigetszentmiklóson, a Hungarogreen Kertészeti Kiállítás szakmai konferenciájának keretében kerül sor. A győztes képviseli majd hazánkat a nemzetközi megmérettetésben, ahol kiválasztják “Európa Zöld Városát”. 

A szakmai zsűri véleménye alapján tavaly Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzata kapta meg a hazai díjat a Vizafogó park létrehozásáért.
“Európa Zöld Városa” címmel pedig a holland Alkmaar büszkélkedhetett 2022-ben.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás