Hirdetés
Forrás: kmnp.hu

Egy sikeres programnak köszönhetően nőtt a fogolyállomány a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Dévaványai-Ecsegi puszták tájegységében. Akad olyan pár is, amelyik tizenhárom fiókát nevel.

Magyarországon az utóbbi években sajnos jelentősen csökkent a fogolyállomány. Ez a folyamat a KMNPI területén is megfigyelhető. A probléma orvoslására tavaly 30 fiatal foglyot helyeztünk ki a Réhelyi Látogatóközpontban egy speciális volierbe. Később, ahogy a madarak növekedtek, egy röpdét is építettünk nekik. Területüket fokozatosan növeltük: a szérűskertet és a 150 hektáros fogolyvédelmi mintaterületet is birtokba vehették.

A repatriálás sikeres volt, amit jól mutat, hogy a fiatal madarak közül idén két pár már sikeresen költött is. Az egyik pár hét fiókát nevel, a másik pedig igen népes családot alapított, tizenhárom fiókával. Munkatársaink rendszeresen látják a szülőket a mintavédelmi területen, amint vezetgetik a kicsiket. Bízunk abban, hogy az elkövetkező években tovább gyarapszik a fogolyállomány Dévaványa térségében.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás