Hirdetés
(X)

Ha elgondolkodtál már azon, hogy beruháznál egy jó WPC kerítésre, esetleg teraszburkolatra, akkor jó helyen jársz. Szerintem ugyanis mindenkinek meg kellene ismerkednie ezzel a csodás anyaggal. A kivitelezéssel kapcsolatban azonban bizonyára sok kérdés merült fel benned. A következő cikkben tehát a kivitelezés szabályairól, hibáiról és szempontjairól lesz szó, hogy jobban átlásd a munkafolyamatokat.

Mit jelent a WPC?

A WPC jelentése a Wood Plastic Composit, ami röviden és tömören egyfajta fa-műanyag kompozitot takar. Egyre többen választják ezt a megoldást a hagyományos fakerítések és burkolatok helyett, mivel a belőlük készült rendszerek 10-20 évig is bírják a strapát. Aki még korábban nem találkozott ezzel az anyaggal, annak érdemes tájékozódni a témában. Ha már megtervezted a legszebb kerítést vagy teraszt, akkor a WPC Nagyker WPC kivitelezés szolgáltatása segíthet neked abban, hogy meg is valósítsd az elképzeléseidet. 

Az, hogy milyen WPC rendszer illik a környezetedbe, számos tényezőtől függ. Eldöntheted például, hogy a teljesen zárt vagy inkább a klasszikus kerítésprofilokat preferálod inkább.

Kitalálhatod továbbá, hogy vízszintesen vagy függőlegesen szeretnéd-e elhelyezni a kerítéseket, illetve azt, hogy milyen színű termékeket látnál szívesen az udvar körül. 

Hibák, amelyeket a kiépítés során elkövethetsz

Habár a legjobb szakemberek készséggel állnak a rendelkezésedre, ettől függetlenül te magad is megoldhatod a telepítést. Ilyenkor viszont oda kell figyelni néhány szempontra. Az alábbi hibákat követik el a legtöbben:

  • Ha túl nagy fesztávot alakítasz ki, akkor előfordulhat, hogy a szél meghajlítja a kerítést.
  • Magát a tartószerkezetet a megfelelő keresztmetszetű és szilárdságú anyagból tervezd meg, így biztosíthatod a stabilitást. 
  • Figyelembe kell továbbá venni a hőtágulásból adódó dilatációt is, máskülönben deformáció következhet be.

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbirkózni a felsorolt teendőkkel, akkor érdemes profi segítséget kérni. 

A kivitelezés munkafolyamatai

A kivitelezés alapja minden esetben a helyszíni felmérés, vagyis ilyenkor tisztázhatod a szakemberek jelenlétében, hogy milyen igényeid vannak. Ezzel egyidőben fel kell mérni a munkaterületet is, amely alapján már pontos kalkuláció készíthető az anyagszükségletet és a munkadíjat illetően. Lehetőség van kiviteli tervet is kérni. 

A profi munkavégzés nem csupán azért fontos, mert szemet gyönyörködtető eredmény a cél, hanem azért is, mert ily módon stabil, időtálló kerítés születhet. 

A WPC-vel időt, energiát és pénzt spórolhatsz, s ha egyszer beruházol rá, akkor hosszú éveken át nem lesz gondod a hasonló teendőkre. Arról nem is beszélve, hogy ez az az anyag, amely valamennyi területen jól mutat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás