Hirdetés

A balatoni nádpusztulás okaira rávilágító, részletes szakmai anyagot követően elkészült a rövidebb és látványosabb videós változat, melyben Dr. Pomonyi Piroska ökológus szakmai érvei mellett megszólalnak a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége tagjai, és Dr. Keresztes László Lóránt, a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke is.

A kormánypártiak miatt nem került a Parlament elé a balatoni nádpusztulás megoldásáról szóló javaslat

A Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége balatoni munkacsoportjának tagjai október 17-én a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának rendkívüli ülésén jártak, aminek első napirendi pontja a „Tájékoztató a balatoni nádasok romló állapotáról, a további nádpusztulás megelőzésének lehetőségeiről” volt. Az ülésen kivételesen kormánypárti meghívottak is jelen voltak, érdeklődést mutattak a téma iránt, és bár mindenki látszólag egyetértett a problémát illetőleg, végül mégsem szavazták meg, hogy az országgyűlés elé kerüljön az erről szóló határozati javaslat. RÉSZLETEK korábbi cikkünkben >>>

Nyitókép: A pusztuló nád helyén máris megtelepedett egy gyékénysziget – méregzöld színben. “A gyékény dominanciájú növényzet a nyár végén könnyen és gyorsan visszarothad a vízbe, ez belső tápanyagterhelést is jelent, de ez a bomlás, ill. a mocsarasodás maga is kellemetlen szaghatással is együtt jár – Fotó: Győrffy Árpád.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás