Természet Helyreállítási Jogszabály

2023. március 18.

Hírek

207 európai természetvédelmi szervezet köztük a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége és tagjai írták alá azt a levelet, amelyben arra kérik az EU és a tagállamok döntéshozóit, hogy minél előbb fogadjanak el egy ambiciózus természet helyreállítási törvényt, ami EU-s szinten segítheti elő a leromlott élőhelyek helyreállítását.

Civilek véleményezték az Állami beruházásokról szóló törvényt

2023. február 1.

Hírek

Társadali egyeztetésre hívta a Kormány az embereket az Állami építési beruházások rendjéről szóló törvény tervezetének megvitatásához. Ennek célja, hogy új és egységes, egyesek szerint átlátható rendszert teremtsen az eddigi, régóta le nem porolt szabályzáshoz.

A Balaton Fejlesztési Programjának civil véleményezése

2023. február 1.

Hírek

Balaton Kiemelt Térség Fejlesztési Programja (2021-2027) Végrehajtási Terv szakmai, társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentumát véleményezte a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége. Fő javaslatai röviden összefoglalva:

Új civil mozgalom a hazai vizes élőhelyek védelmére

2022. december 29.

Hírek

A Nagy Tavak és Vizes élőhelyek Szövetsége fő célkitűzése: a természeti erőforrások közül különösen a vízkészlet – tavaink, a felszíni és felszín alatti vizek, a vizes élőhelyek -, a biológiai sokféleség védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az Alaptörvény P. cikkének szellemiségében.