Hirdetés
(X)

A tavalyihoz képest 15 %-kal több látogatója volt november 7 – 10 között az Italian Exhibition Group nemzetközi körforgásos gazdasági szakkiállításának. A legnagyobb résztvevők: Spanyolország, Németország, Görögország, Szerbia, Egyiptom és Tunézia voltak.

A piac ökológiai átállást követel, az Ecomondo bizonyítja, hogy készen áll. Az olasz Exhibition Group nemzetközi körforgásos gazdaság kiállítása 15%-kal több látogatóval zárta idei eseményét, mint 2022-ben. 150 000 négyzetméter több mint 1500 kiállító márka számára, ami 10%-kal több, mint tavaly, négy rendkívül intenzív üzleti és kapcsolatépítési napot jelentett.  A digitális részvétel a b2b GreentechInsights platformon keresztül is nagyobb volt, 600 000 kiállítói profil megtekintésével.
Kiváló médiavisszhang: + 10%-kal több, mint a 2022-es több mint 500 millió kapcsolat, ami az olasz és a nemzetközi közvéleményre gyakorolt egyik legnagyobb hatást jelenti.

A SZÉN-DIOXID-MENTESÍTÉS MEGÉRI
A regeneratív biogazdaságtól a kék gazdaságig, a hulladéktól mint erőforrástól a talaj helyreállításáig, a bioenergiától a környezetvédelmi monitoringig: az elmúlt 26 év legnagyobb kiállítása egyértelmű jelzést adott: a körforgásos technológiák készen állnak az ökoszisztémák regenerálására, és jövedelmezőek, ha dekarbonizációra irányuló politikákkal kombinálják őket.

Az ANFIA-val közösen szervezett, kétévente megrendezett SAL.VE kiállításon a legújabb környezetbarát járműveket is bemutatták. A Rimini Expo Centre csarnokaiban kiállított tartalom mellett a zöldet a “The economy of tomorrow: a decarbonizált, körforgásos és regeneratív zöld gazdaság” című jelentés is megerősíti, amely a Zöld Gazdaság 2023 általános államainak megnyitóján került bemutatásra. A tízéves időszak alatt 689 milliárd euróra becsült előnyökkel szemben csak a “Fit for 55” európai dekarbonizációs szabályozási csomag 136,7 milliárd eurós kumulatív költségei állnak.

ECOMONDO, NEMZETKÖZI PLATFORM

Az Ecomondo külföldi látogatói egyre több országból érkeznek, főként az euro-mediterrán térségből, Spanyolország, Németország, Görögország, Szerbia, Egyiptom és Tunézia vezetésével, majd a Szaharától délre fekvő afrikai országok következnek. Az ITA – Olasz Kereskedelmi Ügynökség, a Külügyminisztérium és a Nemzetközi Együttműködés, az IEG regionális tanácsadók globális hálózata, valamint az Emilia-Romagna régió együttműködésének köszönhetően több mint 630 külföldi vállalkozót fogadtak, különösen a kékgazdasági ágazatban, akik Észak- és Szaharától délre fekvő afrikai országokból, a Balkán térségéből, Latin-Amerikából, Észak-Amerikából, Indiából és a Közel-Keletről érkeztek, és összesen 2700 üzleti találkozót hoztak létre.

ECOMONDO, EGY INNOVÁCIÓS KÖZPONT

Gilberto Pichetto Fratin, környezetvédelmi és energiabiztonsági miniszter, Stefano Bonaccini Emilia-Romagna régió elnöke, Anna Montini, Rimini ökológiai átmenetért felelős tanácsosa és Maurizio Renzo Ermeti, az olasz kiállítási csoport elnöke az esemény szervezője.

Start-upok és Scale-upok, az Ecomondo alapvető összetevői. Idén egy Lorenzo Cagnoniról elnevezett díjat hirdettek meg az olasz zöld vállalatok ökoszisztémájának konszolidált és feltörekvő innovátorai számára. A dobogóra a viterbói Eco Reciclyng, a trevisói HBI és az AMP Robotics globális márka került, míg a három nyertes start-up a milánói 3Bee, a baribeli Oxoco és a vicenzai Mixcycling lett. Az ökoinnováció iránt leginkább elkötelezett vállalatokat és közigazgatási szerveket a Fenntartható Fejlődés Alapítvány és az Ecomondo által támogatott Fenntartható Fejlődés Díjjal tüntették ki.

AZ ECOMONDO NEMZETI ZÁSZLÓSHAJÓ

A nyitónapon részt vett Gilberto Pichetto Fratin környezetvédelmi és energiabiztonsági miniszter, aki az IEG elnökével, Maurizio Ermeti-vel, Corrado Peraboni vezérigazgatóval és Alessandra Astrolfi globális kiállítási igazgatóval együtt bejárta a kiállítóteret. Véleménye szerint az Ecomondo “úttörő modellből nemzeti zászlóshajóvá vált”. Francesco Corvaro, az olasz kormány éghajlatváltozással foglalkozó különmegbízottja a COP28 konferencián, Stefano Bonaccini, Emilia-Romagna régió elnöke és Anna Montini, Rimini ökológiai átállásért felelős tanácsosa szintén jelen volt.

A négynapos rendezvényen az Ecomondo vendégei között volt Vannia Gava környezetvédelmi és energiabiztonsági miniszterhelyettes, Claudio Barbaro, a környezetvédelmi és energiabiztonsági minisztérium államtitkára, Alessandro Morelli, a Tanács elnökségének államtitkára, Emanuele Prisco, a belügyminisztérium államtitkára, az Ecoreati parlamenti bizottság tagjai, Vincenzo De Luca, Campania régió elnöke és Michele Emiliano, Apulia régióból.  Az ellátási lánc konzorciumai és üzleti szövetségek, a rendezvény történelmi partnerei, kezdve a CONAI-val, Utilitalia-val, Assoambiente-val és Confindustria-val, valamint az Európai Bizottsággal, az OECD-vel, a FAO-val, az UfM-mel, az EEA-val és az ISWA-val, amelyeket a rendezvény Fabio Fava professzor (Bolognai Egyetem) által vezetett technikai-tudományos bizottság koordinál. Az Ecomondo az euro-mediterrán térség közösségi katalizátorává teszi a több mint 240 eseményt tartalmazó naptárat.

A következő Ecomondo 2024. november 5. és 8. között ismét Riminiben lesz

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás