Hirdetés

Kiderült, Magyarország mit vár el az oroszoktól a paksi atomerőmű bővítésénél. Robusztus, dupla falú vasbetonszerkezet épül a paksi reaktorok köré.

A paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos az M1 állami hírtelevízióban azt mondta, az orosz fél már a kezdetektől tisztában volt azzal, hogy a mai kor legmodernebb és legbiztonságosabb erőművét akarja Magyarország, és így vállalta el a feladatot.
Aszódi Attila elmondása szerint olyan biztonsági rendszereket kell beépíteni, amelyek extrém körülmények esetén is képesek ellátni feladatukat. Így például egészen extrém körülmények között is lehetséges lesz a reaktorok hűtése, így el lehet kerülni, hogy radioaktív anyag a környezetbe kerüljön.
Utóbbit segíti továbbá az is, hogy az új reaktorokat egy kettős, hermetikus védőépülettel látják el, robusztus, dupla falú vasbetonszerkezettel – tette hozzá a kormánybiztos. (MTI)

 

Nemsokára kiborul a paksi atombili

Nemsokára kiborul a paksi atombili

Az Európai Bizottság szerint az uniós jogba ütköznek a magyar atomtörvény azon rendelkezései, amelyek szerint a bővítéssel kapcsolatos összes szerződés és megalapozó dokumentum titkos. A Bizottság szigorú jogalkotási tervet írt elő az Orbán-kormánynak a módosítás érdekében: áprilisig hatályba kell lépnie az újraírt törvénynek – derült Jávor Benedeknek, a PM EP-képviselőjének mai sajtótájékoztatóján.

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Paks II vs kvóta: mit lép a fideszes államgépezet Jávor Benedek lépésére?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás