Putyi az információs űrben – Csülök Csányival Katarban, Kievet bombázzák, nálunk meg szankciós élelmiszerárak vannak

2022. december 21.

Hírek

Úgy tűnhet, hogy Nagy István miniszter különösen irritál engem, de koránt sincs így. Kifejezetten csodálom, hogy belefogyott a korábbi ruháiba, és azt gondolom, hogy akinek ilyen kemény akarata van az talán, mint miniszter is megállja majd a helyét. Erre viszont nem látok jeleket. Ő is egyike a Csülök szólamait visszahangzó pártkatonáknak, akik az egyébként általuk… Tovább »

Tilos kivinni tűzifát az országból

2022. augusztus 10.

Hírek

Minden fa számít! A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is.

Sumákol az agrártárca – mi lesz a mentett állatok kertjével?

2022. augusztus 4.

Hírek

Öt éve egyetlen fillért sem látott a siófok-töreki Dharma alapítvány az államilag elkobzott állatok tartásáért. Egy éve kötött írásos megállapodásukat az Agrárminisztérium a közelmúltban felmondta. Az alapítvány perre megy, úgy számolnak: 60 millió forinttal jön nekik az állam.

Az ipari tárcához kerül a környezetvédelem

2022. május 19.

Hírek

A kormányalakítás-átalakítás egyik érdekes fejleményeként új minisztérium alá rendelik a környezetvédelmet, aminek így továbbra se lesz önálló minisztériuma. Az Orbán-rendszerben a területért eddig az agrárminisztérium volt a felelős, ám az új kormányban a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz került.

Az AM Ágazati Értéktárába került az ELTE Füvészkert

2022. január 20.

Hírek

Az Agrárminisztérium Ágazati Értéktár Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) 2022. január 3-án megtárgyalta a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által felterjesztett „Füvészkert ELTE” ágazati értéktárba történő felvételéhez című előterjesztést, amely vonatkozásában az alábbi döntést hozta.

Jelentős fejlesztéseket támogatott az EU nemzeti parkjainkban

2021. december 29.

Hírek

Eredményes évet zártak a hazai nemzeti park igazgatóságok. 2021 során 30 jelentős beruházás fejeződött be javarészt uniós támogatásból 8,7 milliárd forint összértékben.  Így a leromlott élőhelyek helyreállításával a védett területek felértékelődtek, és a pandémia alatt a turizmus is élénkült.

Védett területté nyilvánítják a kisoroszi Szigetcsúcsot

2021. szeptember 14.

Hírek

A Magyar Közlönyben megjelent természetvédelmi besorolást módosító rendelet alapján országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítják a kisoroszi Szigetcsúcsot, így a helyszínre tervezett beruházást leállítják.

Szervusztok békák! Kellemes a melegvíz? Jó lubickolást!

2021. szeptember 1.

Hírek

Idén Keszthelyen rendezték meg aug. 27-29. között a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 30. Országos Találkozóját. Mai podcastunk a megnyitón készült, ahol az agárminiszter köszöntőbeszédében a zöld füleknek is sok érdekes, és finoman szólva is meglepő dolog mondott.