Átadták a 2024-es Pro Natura elismeréseket

2024. május 19.

Hírek

A természetközpontú gondolkodásmód kialakítása és ápolása ugyanolyan fontos része a természetvédelemnek, mint az élőhelyvédelem, vagy a fajok védelme. A Pro Natura szakmai elismerést azon személyeknek, ill. szervezeteknek adományozza az Agrárminisztérium, akik a természetvédelem területén különösen kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

Lassan hungarikum lesz a strucc és az emu?

2024. április 29.

Hírek

Jó hírt küldött az Orbán-kormány a magyarországi strucc- és emutartóknak. Az Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívás esetén az elnyerhető támogatási összeg minimum 200 millió, maximum 5 milliárd forint, az Állattartó telepek megújításának támogatása esetén pedig az elnyerhető maximum összeg 200 millió forint.

Megnyílt a Szeleta Park Látogatóközpont Miskolcon

2023. december 14.

Hírek

A Bükki Nemzeti Park alapításától számított több mint 4 évtized után, először nyílt lehetőség a Szeleta-kultúra színvonalas bemutatására a 3 milliárdból elkészült Szeleta Park Látogatóközpontban, amely a hazai nemzeti parkok ökoturisztikai bemutatóhelyei közül a legnagyobb.

Lendületet kapnak az erdőrezervátum kutatások

2023. november 3.

Hírek

Elkötelezett az Agrárminisztérium az erdőrezervátum kutatási program támogatásában, amelyre az utóbbi években közel 100 millió forintot fordítottunk, és a szükséges összegeket a jövőben is biztosítani fogjuk – jelentette be Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Pilis-oldal Erdőrezervátumban.

A fenntartható kamu – Körkörösné, aranyvirág,/ Ide a legjobbik borát…

2023. október 25.

Hírek

Itt a smonca, hol a smonca. Politikusok mutatják be. Ma még nem tiltott játék. Most itt hesszelünk azért neki. Mesügék nem vagyunk. Reméljük mindezt a robotok nem szúrják ki és nem kapunk felszólítást, mint minap, hogy törlik az FB-lapot, mert a közösségi elveket sértettünk.

Hazánk területének egyharmada természetközeli állapotban maradt fent

2023. szeptember 26.

Hírek

Magyarország területének csaknem egyharmada természetközeli állapotban maradt fent, amely Európa többi országához viszonyítva kiemelkedő arány – közölte ma Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára ’A Tihanyi-félsziget és térségének komplex élőhely-fejlesztése’ című projekt zárórendezvényén Tihanyban.

Elfogadták a 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégiát

2023. augusztus 9.

Hírek

A 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégia átfogó keretet biztosít a hazai élővilág, a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradásához és meghatározza a 2030-ig elérendő célkitűzéseket, valamint az azok megvalósítását szolgáló intézkedéseket.

Az egész zöld civil szféra idén mindössze 40 millióra pályázhatott

2023. július 16.

Hírek

Az Agrárminisztérium 40 millió forint értékben támogatja idén a hazai, környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, közhasznú társadalmi szervezeteket. E nevetségesen jelképes összeg jelzi az Orbán-kormány “zöld elkötelezettségét”, miközben ennek a többszörösét kapják álcivil kormányközeli/baráti “gittegyletek” pályázat nélkül. Áder János idén újabb másfél milliárdot kapott fenntarthatósági zöldrefestésre.