Csendben elsunnyogták a recski sárlavinakárosultaknak Orbán által ígért fél milliárdját

2024. március 22.

Hírek

Semmi nem lesz az 500 milliós támogatásból, amit Orbán Viktor ígért a recski bányakárosultaknak. Ugyan erről semmilyen hivatalos levelet nem kapott a polgármester, úgy véli, elég egyértelmű a helyzet, miután a támogatáshoz szükséges okirat eddig nem született meg. A Belügyminisztérium nem cáfolta a faluvezető szavait, az MR Lakásalapnál pedig helytállónak nevezték, amit mondott.

Orbánék bányája veszélyezteti a vértesi karsztvízbázisokat

2023. november 3.

Hírek

Orbán Győző, a miniszterelnök apjának gánti kőbányája akkora tájsebet ejtett a Vértes déli oldalába, hogy a most meginduló rekultiváció a tervek szerint csak 2077-re fejeződne be. A tevékenységre az Orbán család újabb tagjai kapcsolódnak rá: a gigantikus bányagödör feltöltését az Orbán Viktor unokaöccse, Orbán Dávid résztulajdonában és ügyvezetése alatt álló DG Kőbánya Projekt Kft. végezheti.

Amikor halálos a Föld védelme

2022. december 3.

Hírek

Az utóbbi évtizedben több mint 1700 környezetvédő aktivista halt meg világszerte, s nagy részük olyan őslakos volt, aki csak annyit szeretett volna elérni, hogy lakóhelyét ne változtassák az ipart kiszolgáló ültetvénnyé vagy éppen új fővárossá.

Tiltakozz a Zircre tervezett óriás-kőbánya ellen!

2013. november 19.

Hírek

A Bakony fővárosában hatalmas mészkőbánya nyílik hamarosan. A Zircről Borzavárra vezető műút mellett, a Bocskor-hegy oldalában, zavartalan természeti környezetben „ékeskedik” majd kb. 500 méter hosszban és kb. 250 méter szélességben, több mint 14 hektár területen.

Verespatak – eltűnik, mint Ada Kaleh?

2013. szeptember 10.

Hírek

Mennyit ér a táj? Mibe kerül három település? Kifejezhető-e pénzben három hegycsúcs látképe a rajta fekvő erdőkkel és legelőkkel?

Rettegnek a tengeri környezet védői

2013. január 4.

Hírek

A tenger mélyén sokkal nagyobb tisztaságú ércek vannak, mint a szárazföldön. A tengeri bányászat iránti érdeklődés a közelmúltban azért ugrott meg, mert megnőtt a nyersanyagok világpiaci ára, és a szárazföldi bányák ellen egyre hangosabban és hatékonyabban lépnek fel a környezetvédők.

A radon miatt aggódnak Pálkövén

2012. március 22.

Hírek

A Balaton északi partján fekvő település közelében található homokkőbánya helyi civilek szerint rákkeltő radont bocsát ki. Az orvosok hallgatnak, a radiokémikus és a bánya igazgatója szerint nem ismert ilyen veszély.

Irány az ÉDEN

2012. január 2.

Hírek

Az Egyesült Királyság dél-nyugati csücskében, St Austell városka határában (Cornwall) egy hatalmas külszíni kaolinbánya felhagyott kráterét nem a szokásos és fantáziátlan hulladék lerakónak, hanem egy nagyszerű nonprofit környezetvédelmi bemutatóhellyé, hazai kifejezéssel élve természetvédelmi látogatóközponttá fejlesztették.