Budapesten is indul a lakossági biohulladék-gyűjtés

2024. március 6.

Hírek

Jönnek a barna kukák. A fővárosban első körben 15 ezer lakost, mintegy hatezer háztartást érint a háztartási biohulladék-gyűjtés Budapest XI., XX. és XXI. kerületének kijelölt utcáiban, a legtöbb helyen már a tartályokat is kiosztották.

Közösségi komposztálás társasházi irodában

2024. február 12.

Hírek

A KSZGYSZ 270 tagvállalatával a magyar zöldipar legnagyobb érdekvédelmi szervezeteként a mindennapi gyakorlatban is előmozdítja a környezetvédelmi szempontok érvényesítését, a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósítását. Mostani tagi együttműködésükben a ProfiKomp Zrt. saját fejlesztésű lélegző dobkomposztálót helyezett ki a KSZGYSZ Irodájában, ami az Irodának is helyet adó társasház közösségi komposztálójaként fog működni.

Minden lakás kap egy ötliteres gyűjtőt a Mohutól

2023. december 19.

Hírek

Fokozatosan vezeti be a Mohu a házhoz menő konyhai zöld- és élelmiszer-hulladék gyűjtését. A szolgáltatás januártól a következő városokban indul: Budapest, Miskolc, Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét, Cegléd, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Nagykanizsa, Tatabánya, Kaposvár, Gyula, valamint Békés társasházi övezetei.

Januártól indul a biohulladékok elkülönített gyűjtése – elvileg

2023. december 16.

Hírek

2024 elejétől elindul a biohulladék széles körű, vagyis a konyhai zöldhulladékot és élelmiszer-hulladékot is magában foglaló elkülönített gyűjtése, mely a MOHU Zrt. feladata lesz. Az RTL szerint őket is meglepte a rendelet, ezért egyelőre nem tudni, hogy a gyakorlatban hogyan zajlik majd a biohulladék gyűjtése.

Fél év alatt tűntek el a komposztált lebomló zacskók a zöldek kísérletében

2023. október 18.

Hírek

6 hónap után tűntek el a bevásárlószatyrok a Humusz Szövetség és a Greenpeace Magyarország komposztkísérletében. Ebben azt vizsgálták, hogy az élelmiszerüzletek lebomló zacskói szakszerű komposztálóban elhelyezve beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket. A zöldszervezetek azonban továbbra is hangsúlyozzák, hogy a lebomló műanyagok nem jelentenek megoldást a nyersanyag- és hulladékválságra, hiszen kutatások bizonyítják, hogy az ilyen típusú… Tovább »

A háztartási hulladék felhasználása és újrahasznosítása

2022. június 22.

Hírek

Gondolkoztál már azon, hogy mennyi hulladékot termel egy átlagos család mondjuk egy hónap alatt? Sokan gyakran figyelmen kívül hagyják ezt a kérdést, és nem is válogatják szét a hulladékukat. Ez azonban nagyban megnehezíti a begyűjtés, majd a feldolgozás vagy az újrahasznosítás folyamatát. Végül, de nem utolsósorban a környezetünket is terheli.

Ezeket soha ne teddl a komposztáló ládába!

2016. szeptember 18.

Hírek

Vajon tisztában vagyunk-e azzal, mit lehet komposztálni és mit nem? Szerencsére számtalan dolgot minden további nélkül belerakhatunk a komposztba, de van, amit semmiképp. 13 pontból álló összeállításunk arról, mi az, ami nem a komposztba való. Mindről tudtunk?