Jó gyakorlatok az agrárerdészetben terepi bemutató

2023. augusztus 09.

Helyszín: Sárvár

Sajtótájékoztatók

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület képviseletében szeretném meghívni Önt az Agromix projekt keretén belül megvalósuló rendezvénysorozat következő terepi bemutató napjára, melyet 2023. augusztus 9-én tartunk Sárváron.

Agromix projekt szakmai tájékoztató nap és szakpolitikai műhelymunka

2023. április 28. - 2023. április 28.

Helyszín: Zebegény és Nagymaros

Programok

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület képviseletében szeretném meghívni az Agromix projekt keretén belül megvalósuló szakmai tájékoztató nap és szakpolitikai műhelymunka rendezvényére, melyet 2023. április 28.-án tartunk Zebegényben és Nagymaroson.

Minket érdekel a véleményed! Forgass egy rövidfilmet!

2016. május 23.

Hírek

Május 22-én a Biológiai Sokféleség Világnapján Európában és Magyarországon is az élőhelyek 75%-a van rossz állapotban és több, mint 5000 veszélyeztetett állat és növényfaj fennmaradásáért küzdenek szerte a világon nap mit nap. Ma indult a 6. Green-Go Nemzetközi Rövidfilm verseny.

Az Európai Parlament megfosztaná az aranyból származó bevételtől a lázadó fegyveres csoportokat

2015. május 27.

Hírek

A ma megszavazott uniós szabályozástervezet szerint azon uniós cégek, amelyek ónt, tantált, volfrámot vagy aranyat importálnak az Unióba, kötelező minősítésre számíthatnak. Ezen ásványok kitermelése és kereskedelme gyakran illegális fegyveres csoportok pénzeléséhez és kényszermunkához, fosztogatásokhoz és egyéb jogsértésekhez járul hozzá például a Kongói Demokratikus Köztársaságban vagy Kolumbiában. A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület és a Védegylet… Tovább »

Veszélyben a magyar természet – elfogy a mezei pacsirta

2015. május 26.

Hírek

Május 22-én a biológiai sokféleség világnapján Európában és Magyarországon is az élőhelyek 75%-a van rossz állapotban. Mások mellett a mezei pacsirta és vadgerle állomány a 2/3-ra csökkent Magyarországon. A romló állapotok ellenére az Európai Unió arra készül, hogy gyengítse a jelenlegi uniós irányelveket. Mindeközben Magyarország is kockáztatja a nemzeti parkokat és az élőlényeket. A CEEweb… Tovább »

Kreatív versenyek a fenntartható mezőgazdaságért és a természetvédelemért

2014. október 27.

Hírek

A 20 éves CEEweb a Biológiai Sokféleségért két kreatív versennyel is fel kívánja hívni a figyelmet a természet és a fenntartható mezőgazdaság fontosságára. A felhívások 2014, a családi gazdálkodások nemzetközi évét, illetve a természet – köztük az Európát átfogó Natura 2000-es természetvédelmi hálózat – védelmének fontosságát kívánja népszerűsíteni.

Európai civilek a Közös Agrárpolitika zöld reformjáért

2013. március 4.

Hírek

Európaszerte több mint 270 civil szervezet írta alá azt a nyílt levelet, amelyet csütörtökön kaptak meg az Európai Parlament (EP) tagjai. A levélben a civilek a Közös Agrárpolitika (KAP) jelenlegi reformjával kapcsolatos aggodalmaiknak adnak hangot, megemlítve, hogy az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési (AGRI) Bizottsága meglehetősen vitatható módon készítette elő a témát a március 13-ai plenáris… Tovább »

Kifakult az uniós zöld költségvetés

2013. február 19.

Hírek

Nem sok innovativitásról tesz tanúságot az Európai Unió Tanácsa által február elején elfogadott uniós költségvetési javaslat. Ezentúl a tagállamok szabadon határozhatják meg, mit értenek “Zöld KAP” alatt, így nyitva áll az út a környezetkárosító gazdálkodási módok további támogatásához, sőt azok “zöldre mosásához” is.

Az EU-ban is vesztes a természetvédelem

2012. szeptember 11.

Hírek

Az EU környezet és természetvédelmi LIFE programjának jelenleg is futó kerete a teljes költségvetés 0,23%-a. A bizottság tervezete szerint a 2014-2020 közötti időszakban a LIFE költségvetése 0,3 %-ra nőne. Legalább 1 % kellene. Nemcsak a természetvédők szorgalmazzák az EU erősebb természetvédelmi költségvetését.

Fenntarthatósági Csúcs konkrét eredmények nélkül

2012. június 25.

Hírek

A Föld egyre súlyosbodó ökológiai és társadalmi helyzete is jelzi, hogy a június 20-22 között tartott ENSZ csúcstalálkozó a fenntartható fejlődésről volt az emberiség egyik utolsó esélye, hogy egy éles fordulatot véve lépjen fel a Földön élő teremtmények, köztük a Homo sapiens sapiens védelme érdekében. A Rio+20 konferencia éppen ezért egyedi lehetőséget kínált, egyben a… Tovább »