2022-ben rekordra nőtt a veszélyeztetett állat- és növényfajok listája

2022. december 30.

Hírek

Már több mint 42 ezer állat- és növényfaj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) veszélyeztetett fajokról vezetett vörös listáján. A WWF idei jelentése pedig a fajok drámai visszaesését mutatja: 80 éven belül kihalhatnak a császárpingvinek, és további egymillió állat és növény tűnhet el a Föld színéről.

Védetté válhat a császárpingvin

2021. augusztus 5.

Hírek

A legnagyobb élő pingvinfaj, a császárpingvin védelem alá helyezését javasolja az Amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (USFWS) a klímaváltozás miatt.

Császárpingvin-fiókák ezrei vesztek a tengerbe egy viharban

2019. április 28.

Hírek

Császárpingvin-fiókák ezrei fulladtak a tengerbe, amikor egy vihar összetörte az otthont adó jégtáblájukat – számolt be BBC a katasztrófáról, amely az antarktiszi Weddell-tengeren, valószínűleg 2016-ban történt.

A világ leghosszabb pingvinmerülését rögzítették

2018. április 29.

Hírek

A világ leghosszabb pingvinmerülését rögzítették a Déli-sarkvidéken: 32,2 percet töltött víz alatt egy császárpingvin. Az állat öt perccel többet töltött víz alatt, mint az eddigi rekorder.

30 méteres jégfalakra kényszerülnek a pingvinek

2014. január 11.

Hírek

Valószínűleg a felmelegedés miatt megváltozott körülmények miatt megszokott költési területeiket elhagyva több mint 30 méteres jégfalakra kényszerülnek az antarktiszi császárpingvinek – állapította meg egy brit tanulmány.

Optimista pingvin kutatók

2012. április 16.

Hírek

Peter Fretwell geográfus és csapata az eddig hitt kétszeresét, mintegy 595 ezer császárpingvint számlált össze a British Antarctic Survey (BAS) sarkkutató program részeként. A tudósok nagy felbontású műholdas felvételeket használtak munkájuk során.