Elektromos csuklós buszt tesztel a BKK

2024. február 3.

Hírek

Február 1-15 között egy MAN Lion’s City 18 E típusú elektromos autóbuszt tesztel a BKK a fővárosban. A busz a város jelentős részét átszelő, mintegy 20 kilométert bejáró 8E vonalon közlekedik és díjmentesen igénybe vehető.

Szegedbe is belemar a kínai gyarmatosítás

2023. október 26.

Hírek

Az Orbán rezsim akkugyáras ökogyarmatosításának újabb fejezete a Szegedre tervezett óriásberuházás. Már elindultak a kisajátítási eljárások. A német prémium márkák után a kínai BYD elektromos buszok összeszerelő és buszakku gyártó országa is leszünk. A haszon a multiké, a környezetszennyezés a miénk.

Elektromos buszokat tesztelnek a fővárosban

2023. július 18.

Hírek

Ismét e-buszokat tesztelnek Budapesten: az e105-ös és az e210-es vonalon július 17-e és augusztus 3-a között egy szóló, az e8E vonalon pedig egy csuklós járművel találkozhatnak az utasok július 21-e és 29-e között. A szinte zajtalanul, károsanyag kibocsátás nélkül közlekedő buszokat mindenki ingyenesen próbálhatja ki az elkövetkezendő hetekben.

100% zöld tömegközlekedésre áll át a norvég főváros – a világon elsőként!

2022. november 11.

Hírek

A norvég főváros elsőként valósítja meg a zéró CO2 kibocsátású tömegközlekedést, a teljes buszparkot és komphálózatot elektromosra cserélik. Oslo lesz a világ első fővárosa, ahol megvalósul a kibocsátásmentes tömegközlekedést a teljes buszpark és komphálózat elektromosra való átállásával, Skandinávia a világ egyik legkörnyezetbarátabb térsége. Fantasztikus előrelépések történtek az elmúlt években a megújuló energiára való átállásban, a közlekedés… Tovább »

Álzöld-e a villanybusz?

2020. január 30.

Hírek

Úgy vélem, kissé elhamarkodottan nevezte Bucsky Péter „Álzöld látszatintézkedésben ért egyet Orbán és Karácsony” című cikkében álzöldnek és látszatnak Orbán Viktor miniszterelnök szándékát arra, hogy 2022-től a városi közlekedésben minden városban csak elektromos buszokat lehessen forgalomba állítani.

Troli vagy busz? Mindkettő

2019. október 8.

Hírek

Az ABB és a King Long közösen fejleszti a világ leggyorsabb villámtöltőjével támogatott e-buszt. A néhány másodperc alatt feltölthető elektromos busz egész nap róhatja az utakat.

Egyelőre csak kirakatpolitika az új buszstratégia

2019. szeptember 25.

Hírek

A kormány koncepciója alapján a jövőben teljesen egységessé válhat a helyi közösségi közlekedés finanszírozása. 3 év múlva már kizárólag elektromos meghajtású buszokat szerezhetnek be támogatással az állami társaságok és az önkormányzatok – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent buszstratégiából. Az elvárások és a hazai kapacitások még köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Az elektromos buszoktól kell félniük az olajtermelőknek

2019. március 23.

Hírek

Az elektromos meghajtású személyautók miatt egyelőre nem kell aggódniuk az olajtermelőknek, némileg más a helyzet azonban az e-buszokkal, különösen Kínában. 2019 végén már napi 270 ezer hordó gázolaj elégetését váltják ki a világszerte közlekedő elektromos buszok, döntő részben az ázsiai országban.