Milliós halálok a túlzott sófogyasztás

2014. augusztus 16.

Hírek

Több mint 1,6 millió ember halálát okozza világszerte évente a túlzott sófogyasztás – állapították meg egy nemzetközi kutatócsoport több mint 180 országot vizsgálva.

Láthatatlan menzai só- és cukortartók

2014. május 4.

Hírek

A közétkeztetésben pl. az iskolai menzákon, kórházakban tilos lesz a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény, nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót. Előírták, hogy fokozatosan csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét. Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet.

Az élelmiszermultik beetetnek

2013. március 29.

Hírek

A világon egymilliárd ember éhezik, kétmilliárd viszont túlsúlyos. Sokak szerint a két jelenségnek közös oka van: az élelmiszeripar elsődleges célja nem az egészséges étrend, hanem a maximális profit. A legnagyobb cégeknek egyrészt komoly politikai kapcsolatrendszerük és lobbierejük van, másrészt jelentős összegekkel támogatnak vezető táplálkozási szakértőket, illetve táplálkozással kapcsolatos kutatásokat, veszélyeztetve azok függetlenségét.

A silány étel is függővé tesz

2013. március 2.

Hírek

A terhesség alatt olcsó, egészségtelen ételeket fogyasztó nők gyermekei nagyobb valószínűséggel válnak maguk is függővé a silány ételektől – figyelmeztetnek szakemberek.

Vigyázat ehető! Szervezz te is filmvetítést!

2012. november 18.

Hírek

Érdekel, hogy mi került a tányérodra, milyen tájfajták vannak, és hogyan lehet vegyszermentesen termeszteni? Tudni akarod, hogy a paprikán és az ízetlen paradicsomon túl mi minden kerülhet a fazékba? Akkor szervezz filmvetítést a lakóhelyeden, vagy a barátaidnak! Mi adjuk a filmeket. Jelentkezés november 25-ig.

Eltörli a zsíradót Dánia

2012. november 11.

Hírek

A dán kormány el akarja törölni az egy éve bevezetett zsíradót, közölte a dán adóügyi minisztérium. Dánia a világon először vetett ki adót a zsírsavakat tartalmazó élelmiszerekre. A hatóságok mostani közlése szerint azonban az új adónem túlságosan költséges volt, és nem járult hozzá a dánok étkezési szokásainak megváltozásához.