100-ból még 1 sem elektromos Európában

2019. május 13.

Hírek

0,8 százalék az elektromos és hibrid autók aránya összesen Európában, de így is hatalmas volt a növekedés 2013 és 2017 között, amikor a statisztika elkészült. Magyarország hátulról a negyedik lett a vizsgált 24 országból.

Nagy elektromos autó dilemma

2018. október 28.

Hírek

Egyáltalán nem biztos, hogy az e- autózás terjedése valóban jót tesz a környezetnek: egy ilyen jármű legyártása önmagában nagyobb szén-dioxid-kibocsátással jár, mint a sokat támadott dízelek. Üzemeltetésükkel lecsökkenhetnek a káros anyagok a városi levegőből, de az erőművek még nagyobb bajt okozhatnak. Még mindig az akkumulátorok miatt törheti a fejét az autóipar.

Természeti értékeinek megőrzéséről tárgyalt az NFFT

2018. október 27.

Hírek

Magyarország természeti örökségének megőrzése, valamint az elektromobilitás helyzete volt a témája a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács (NFFT) tegnapi ülésének, amelyet a Parlamentben tartottak.

Az e-autó nem környezetvédelmi csodafegyver

2018. október 17.

Hírek

„Illúzió, hogy a modern technológia a közlekedést kevésbé szennyezővé teszi” – nagyjából ez a fő üzenete annak a könyvnek, amely a napokban jelent meg Franciaországban.

600 új e-töltőt ígérnek idén Magyarországon

2018. július 27.

Hírek

A legújabb ígéret szerint idén 600 új, elektromos autókhoz szükséges töltőállomás építése van folyamatban – mondta Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke.

A norvégok a magyarhoz képest egy fordított világban élnek

2018. július 9.

Hírek

Norvégia az elektromos autózás fellegvára. A skandináv állam szakszövetsége szerint a hibrideket is beleszámítva év végén már 230 ezer e-autó fut majd útjaikon. Ez igen jelentős szám, mert akkor már közel minden 10. autó (legalább részben) elektromos lesz.

Dániában fizetnek a villanyautósoknak

2017. augusztus 13.

Hírek

Az elektromos autózás nemcsak környezetbarát, de a világ energiagazdálkodásának is nagyon értékes kiegészítője lehet. Dániában most ezzel kísérletezik a Nissan.

Mennyire zöld a zöld rendszámos autó?

2017. augusztus 4.

Hírek

Mintha minden az e-autókról szólna. A Tesla nemrég bemutatta a Model3 típusát, amely 9 millió forintos árával már közelít a megfizethető kategória felé. A Magyar Nemzet megnézte az e-kocsik „ökológiai keréknyomát”. Halk kipufogás: nem is olyan zöldek, mint hitte.