Sokszorosára nő az elektromos autók hazai ultragyorstöltő-hálózata

2022. április 14.

Hírek

A közeljövőben 70 helyszínen 220 töltőoszloppal bővül a magyarországi nagyteljesítményű (legalább 150 kW-os) villanyautó-töltőhálózat – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Miért kullog Magyarország Európa mögött a villanyautózásban?

Elektromos gyártásra állítja át üzemeit a Mercedes-Benz

2022. február 22.

Hírek

A Mercedes-Benz arra számít, hogy az évtized második felére kizárólag elektromos járműveket gyártó üzemekkel fog rendelkezni, amit a piaci kereslethez rugalmasan igazodva meglévő üzemeinek a fokozatos átállításával kíván elérni.

Tavaly 72 százalékkal nőtt a tisztán elektromos autók eladása

2022. február 13.

Hírek

2021-ben minden rekordot megdöntött a zöldrendszámos autók átadása, köztük is a tisztán elektromos autók eladása nőtt a legnagyobb arányban. A Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint egyre többen ismerik fel és használják ki az elektromos autózás előnyeit.

A tél és az elektromos autó

2022. január 30.

Hírek

Téli autózás: miért nem érdemes hátrányként tekinteni a hatótávcsökkenésre az elektromos autóknál? Míg egy elektromos autó motorjának hatásfoka meghaladhatja a 90 százalékot, egy hagyományosé ritkán több 40 százaléknál. A fenntartható közlekedési megoldások és innovációk népszerűsítését célzó Jövő Mobilitása Szövetség szakértőinek tippjeit a téli elektromos autózáshoz.

Tavaly a Norvégiában eladott autók kétharmada elektromos volt

2022. január 4.

Hírek

Norvégiában 48 %-kal nőtt az elektromos autók értékesítése tavaly, minden három eladott új autóból kettő teljesen elektromos volt, ami világrekord. Továbbra is erős támogatásban is részesülnek a zöldebb autók. Kína év végéig beszünteti az elektromos autók támogatását.

Áttörést az akkumulátor újrahasznosításban

2021. november 25.

Hírek

Áttörést értek el az akkumulátoroknál, olcsóbbá válhat a gyártás A Sumitomo Metal Mining megkezdi a kobalt, a lítium és más kulcsfontosságú anyagok újrahasznosítását a használt elektromos járművek akkumulátoraiból. A japán cég egy költséghatékony eljárást szabadalmaztatott, ami megoldhatja a világ akkumulátorgyártásának nyersanyagproblémáit. Az elektromos autók, valamint a zöldenergiás átmenet egyik legnagyobb akadálya, hogy a jelenlegi akkumulátorok… Tovább »

Már minden 20. eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid itthon

2021. november 24.

Hírek

Az újautó-értékesítésben jelentősen nő az elektromos autók aránya: 2021 szeptemberében európai szinten már az eladott járművek 23 százaléka volt tisztán elektromos vagy hibrid, ami duplája az egy évvel korábbinak. Magyarországon ez az arány 5 százalék, ami magasabb, mint a környező kelet-közép-európai országokban. Már 19 ezer teljesen elektromos és 20 ezer tölthető hibrid, azaz összesen 39… Tovább »

Miért váltanak vissza sokan elektromos autóról hagyományosra?

2021. október 20.

Hírek

A jövő az elektromos autóké, ez nem is kérdés – most viszont még mindig elég döcögve megy a szekér, és viszonylag sokan vannak, akik, ha tehetik, visszaváltanak hagyományos kocsira az elektromos után is. Most egy kutatás vizsgálta, milyen okokból döntöttek azok a benzines kocsi mellett, akik egyszer már kipróbálták az elektromosat is.

Sürgősen súlyadót kellene kivetni az elektromos autókra

2021. október 16.

Hírek

Egy pick-up tömege ma 573 kilogrammal több, mint 1990-ben. A SUV-ok ugyanezen idő alatt átlagosan 136, a nem városi terepjáró „sima” autók pedig 173 kilóval lettek nehezebbek. Mintha minden autóba betettek volna egy zongorát, és mellé ültették volna a zongoristát is.

Hivatalosan is elkészült a NEXT-E hálózat MOL Plugee szakasza

2021. október 7.

Hírek

Miközben az európai energiatőzsdéket soha nem látott áremelkedések és -hullámzások jellemzik, nálunk is egyre nagyobb teret nyer az e-autózás. A Mol kialakította az uniós Next-E kezdeményezés keretében vállalt mind az 59 magyarországi elektromosautó-kútját – jelentette be tegnap az olajcsoport vecsési töltőállomásán Czikora Tamás, a Mol mobilitási vezetője.