Felvillanyozódott autótrend

2023. április 26.

Hírek

Minden harmadik eladott új autó elektromos lesz 2030-ra az Egyesült Államokban. Ezzel párhuzamosan az olaj iránti kereslet mintegy 5 %-kal csökken 2030-ra.

Melyik kábeltartó táskát válasszuk?

2023. január 15.

Hírek

Az elektromos autózás az elmúlt évek sláger közlekedési módjává vált. Ennek több oka is van, kezdve attól, hogy a legnagyobb gyártók is erre a területre helyezték át a fókuszt a fogyasztói igények megváltozásától kezdve (a környezetvédelem elvárássá alakult) az uniós és állami támogatásokig. Természetesen ez azt is eredményezte, hogy egyre több kiegészítő érhető el az… Tovább »

Sokszorosára nő az elektromos autók hazai ultragyorstöltő-hálózata

2022. április 14.

Hírek

A közeljövőben 70 helyszínen 220 töltőoszloppal bővül a magyarországi nagyteljesítményű (legalább 150 kW-os) villanyautó-töltőhálózat – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Miért kullog Magyarország Európa mögött a villanyautózásban?

Elektromos gyártásra állítja át üzemeit a Mercedes-Benz

2022. február 22.

Hírek

A Mercedes-Benz arra számít, hogy az évtized második felére kizárólag elektromos járműveket gyártó üzemekkel fog rendelkezni, amit a piaci kereslethez rugalmasan igazodva meglévő üzemeinek a fokozatos átállításával kíván elérni.

Tavaly 72 százalékkal nőtt a tisztán elektromos autók eladása

2022. február 13.

Hírek

2021-ben minden rekordot megdöntött a zöldrendszámos autók átadása, köztük is a tisztán elektromos autók eladása nőtt a legnagyobb arányban. A Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint egyre többen ismerik fel és használják ki az elektromos autózás előnyeit.

A tél és az elektromos autó

2022. január 30.

Hírek

Téli autózás: miért nem érdemes hátrányként tekinteni a hatótávcsökkenésre az elektromos autóknál? Míg egy elektromos autó motorjának hatásfoka meghaladhatja a 90 százalékot, egy hagyományosé ritkán több 40 százaléknál. A fenntartható közlekedési megoldások és innovációk népszerűsítését célzó Jövő Mobilitása Szövetség szakértőinek tippjeit a téli elektromos autózáshoz.

Tavaly a Norvégiában eladott autók kétharmada elektromos volt

2022. január 4.

Hírek

Norvégiában 48 %-kal nőtt az elektromos autók értékesítése tavaly, minden három eladott új autóból kettő teljesen elektromos volt, ami világrekord. Továbbra is erős támogatásban is részesülnek a zöldebb autók. Kína év végéig beszünteti az elektromos autók támogatását.

Áttörést az akkumulátor újrahasznosításban

2021. november 25.

Hírek

Áttörést értek el az akkumulátoroknál, olcsóbbá válhat a gyártás A Sumitomo Metal Mining megkezdi a kobalt, a lítium és más kulcsfontosságú anyagok újrahasznosítását a használt elektromos járművek akkumulátoraiból. A japán cég egy költséghatékony eljárást szabadalmaztatott, ami megoldhatja a világ akkumulátorgyártásának nyersanyagproblémáit. Az elektromos autók, valamint a zöldenergiás átmenet egyik legnagyobb akadálya, hogy a jelenlegi akkumulátorok… Tovább »