9 %-kal növelné a világ áramfogyasztását egymilliárd elektromos autó

2024. május 13.

Hírek

Vajon mennyivel növelné meg az áramfelhasználást, ha holnapra minden autót elektromosra cserélnénk? A felvetésnek így ebben a formában természetesen nem sok értelme van, hiszen nehéz elképzelni olyan szcenáriót, ahol egyetlen éjszaka alatt ekkor léptékű változás történne, hosszabb távon azonban már egészen biztosan komoly hatást fognak gyakorolni az elektromos járművek a világ áramigényére.

Kettős rekorddöntést hozott a február az e-autózásban

2024. március 13.

Hírek

Havi rekord dőlt februárban a zöld rendszámos autóflotta gyarapodásában az Energiaügyi Minisztérium közlése szerint, és az elmúlt hónapban forgalomba helyezett tisztán elektromos meghajtású modellek száma is csúcsot döntött.

Az e-autózás hátulütője

2024. március 1.

Hírek

Az Európában eladott elektromos autók mindössze 17%-a tartozik az olcsóbb árkategóriába, miközben a belsőégésű motoroknál ez az arány 37%. A T&E tanulmányából az derül ki, hogy az autógyártók lassítják az elektromos átmenetet azzal, hogy drága, nagy hatótávolságú és feleslegesen nagy méretű autókat gyártanak.

Rossz hír az orbáni akkugyarmatnak

2023. november 11.

Hírek

Az elektromos autókkal szembeni nyitottság csökkenésbe váltott az S&P Global Mobility friss felmérése szerint, amiből az is kiderült, hogy a potenciális autóvásárlók ma már nem az alacsony hatótávolságot találják a legnagyobb problémának az elektromos autók kapcsán, hanem azok magasabb árát.

Felvillanyozódott autótrend

2023. április 26.

Hírek

Minden harmadik eladott új autó elektromos lesz 2030-ra az Egyesült Államokban. Ezzel párhuzamosan az olaj iránti kereslet mintegy 5 %-kal csökken 2030-ra.

Melyik kábeltartó táskát válasszuk?

2023. január 15.

Hírek

Az elektromos autózás az elmúlt évek sláger közlekedési módjává vált. Ennek több oka is van, kezdve attól, hogy a legnagyobb gyártók is erre a területre helyezték át a fókuszt a fogyasztói igények megváltozásától kezdve (a környezetvédelem elvárássá alakult) az uniós és állami támogatásokig. Természetesen ez azt is eredményezte, hogy egyre több kiegészítő érhető el az… Tovább »