Lejárt a várakozási időnk – Nem halogathatjuk tovább az épületeink felújítását

2024. április 24.

Hírek

Két éven át tartó tárgyalások után az Európai Parlament és a Tanács is elfogadta az új Épületenergetikai Irányelvet. Nem véletlen, hogy a Zöld megállapodást szolgáló Fit for 55 jogszabálycsomag utolsó elemére ilyen sokat kellett várni. Az irányelv ambiciózus célt tűzött ki: a 2050-re széndioxid-kibocsátás mentes épületállomány elérését.

Fektessen ingatlan értéknövekedésbe!

2024. február 27.

Hírek

Szeretné elfelezni rezsiköltségét? Szeretné akár harmadával megnövelni otthona értékét? Fektessen értéknövekedésbe. A hőszigetelés gyorsabban megtérül, mint gondolná. Az energetikai korszerűsítés azonnal megnöveli otthona értékét, ami az ingatlanárak növekedésén és az energiafogyasztás csökkenésén keresztül folyamatos értéknövelést és tartós megtérülést biztosít.

Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk. Szigeteléssel sokat tehetünk az energiaszegénység ellen!

2023. december 25.

Hírek

Ma Magyarországon 4 millió háztartást tartanak nyilván, és ebből körülbelül 800 ezer háztartás energiaszegény, vagyis az otthonok 20 százalékát- legalább másfél millió embert érint az energiaszegénység. Ennek egyik leggyakoribb oka, hogy azok aránya, akik nem tudják megfelelően felfűteni otthonukat 15 % felett van. Ez Európában a hatodik legmagasabb arány. Emellett a háztartások 20-25 %-a jelentős közüzemi… Tovább »

Alapjaiban átírták az otthonaink energetikai besorolását

2023. november 6.

Hírek

Az ingatlanpiac valamennyi szereplőjét érintik az energetikai besorolással kapcsolatos módosítások, így ennek a változtatásnak a hatása komplex – mondta az Index megkeresésére az Otthon Centrum Investment Solution energetikai tanúsítási üzletág-igazgatója. A változás pedig már megtörtént: novembertől minden megváltozott az épületek energetikai tanúsítványa körül.

A legjobban megtérülő pénzügyi befektetés: az energetikai felújítás

2023. június 17.

Hírek

A jelen gazdasági helyzetben sokakban megfordulhat a kérdés, hogy megtakarításait milyen formában tudják jövedelmeztetni. Számos hír kering a közéletben, amelyek elbizonytalaníthatják a magánembereket és a befektetőket is, és a legújabb jogszabályok, adóügyi rendelkezések is bonyolítják a helyzetet.

Az államnak is megérné az itthoni ingatlanfelújításokat felpörgetni

2023. június 12.

Hírek

Ahhoz, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet, évente 130 ezer lakóingatlant kéne mélyfelújítással felújítani, és most évente pár 10 ezret újítunk fel. Egy elég nagy ugrásra lenne szükség – mondta Illésné Szécsi Ilona a G7 Podcast e heti adásában.

Földgázprojektek helyett a lakóépületek korszerűsítését sürgeti a Greenpeace

2023. május 31.

Hírek

A magyar társadalom és gazdaság számára sokkal előnyösebb lenne, ha az új, a kormány által tervezett földgázprojektre szánt 100 milliárdokat  a lakóépületek energetikai korszerűsítésére, azaz energiaigényük csökkentésére és megújuló energiaforrások hasznosítására fordítanák – derül ki a Greenpeace megbízásából az Európai Energia- és Klímapolitikai Intézet által készített tanulmányból.

EUCF 2023 – Újra megnyílt a 60.000 eurós pályázati lehetőség települési önkormányzatoknak

2023. május 15.

Hírek

Megnyílt az EUCF – European City Facility – Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című program újabb támogatási időszaka. Az első pályázatokat 2023. június 30.-ig várják. Az előző felhívások során komoly sikerrel szerepeltek a hazai önkormányzatok. Az EUCF korábbi időszakában 21 magyar települési önkormányzat, illetve önkormányzati konzorcium nyerte el a támogatást egy… Tovább »