A legjobban megtérülő pénzügyi befektetés: az energetikai felújítás

2023. június 17.

Hírek

A jelen gazdasági helyzetben sokakban megfordulhat a kérdés, hogy megtakarításait milyen formában tudják jövedelmeztetni. Számos hír kering a közéletben, amelyek elbizonytalaníthatják a magánembereket és a befektetőket is, és a legújabb jogszabályok, adóügyi rendelkezések is bonyolítják a helyzetet.

Az államnak is megérné az itthoni ingatlanfelújításokat felpörgetni

2023. június 12.

Hírek

Ahhoz, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet, évente 130 ezer lakóingatlant kéne mélyfelújítással felújítani, és most évente pár 10 ezret újítunk fel. Egy elég nagy ugrásra lenne szükség – mondta Illésné Szécsi Ilona a G7 Podcast e heti adásában.

Földgázprojektek helyett a lakóépületek korszerűsítését sürgeti a Greenpeace

2023. május 31.

Hírek

A magyar társadalom és gazdaság számára sokkal előnyösebb lenne, ha az új, a kormány által tervezett földgázprojektre szánt 100 milliárdokat  a lakóépületek energetikai korszerűsítésére, azaz energiaigényük csökkentésére és megújuló energiaforrások hasznosítására fordítanák – derül ki a Greenpeace megbízásából az Európai Energia- és Klímapolitikai Intézet által készített tanulmányból.

EUCF 2023 – Újra megnyílt a 60.000 eurós pályázati lehetőség települési önkormányzatoknak

2023. május 15.

Hírek

Megnyílt az EUCF – European City Facility – Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című program újabb támogatási időszaka. Az első pályázatokat 2023. június 30.-ig várják. Az előző felhívások során komoly sikerrel szerepeltek a hazai önkormányzatok. Az EUCF korábbi időszakában 21 magyar települési önkormányzat, illetve önkormányzati konzorcium nyerte el a támogatást egy… Tovább »

A zöld otthonok irányába segít a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete

2023. február 22.

Hírek

Az elmúlt év számos fordulatot hozott, többek között az energiaárak területén is. Ma már mindenki számára kiemelten fontos, hogy tisztába kerüljön ingatlana energetikai besorolásával, a háza állapotával, és a lehetőségekkel, hogy milyen területen érdemes fejlesztenie. Országos felmérés indult a családi házak energetikai állapotáról.

Magyar uniósforrás-költési tervek elfogadásra: sok jó szándék, de kevés ambíció

2022. december 24.

Hírek

Az Európai Bizottság által elfogadott, egyelőre csak az EU támogatásos részt tartalmazó magyar Helyreállítási Terv (HET), továbbá a ma még forrásvesztés nélkül elfogadható, 55%-ban felfüggesztett kifizetésű kohéziós operatív programok a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) szerint előnyükre változtak a korábbi tervezetekhez képest, de még mindig messze vannak attól, hogy érdemben mozdítsák elő az energiaátmenetet és a… Tovább »

Energetikai szempontból elavult a magyar lakásállomány 90 százaléka

2022. október 23.

Hírek

A jelenleg több mint 4,5 milliós hazai lakásállomány több mint 80 %-a 1990 előtt épült, és csak kis része energetikailag hatékony. A korszerűt megközelítő, vagy az ennél is jobb besorolású ingatlanok aránya nem éri el a 10 %-ot. A magyar lakásállomány megújulási rátája európai viszonylatban is alacsony, vagyis új lakások építésével ez a javulás csak… Tovább »