Hirdetés

Megnyílt az EUCF – European City Facility – Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása című program újabb támogatási időszaka. Az első pályázatokat 2023. június 30.-ig várják.

Az előző felhívások során komoly sikerrel szerepeltek a hazai önkormányzatok. Az EUCF korábbi időszakában 21 magyar települési önkormányzat, illetve önkormányzati konzorcium nyerte el a támogatást egy olyan körben, ahol a Közép-Kelet Európai régió másik 10 országával kellett felvenni a versenyt.
Minden támogatásban részesülő település, illetve konzorcium 60.000 EUR összeg felhasználásával készítheti el éghajlatvédelemmel, megújuló energiával, energiahatékonysággal kapcsolatos beruházási koncepcióját. Nagyszerű lehetőség arra, hogy a helyi klímastratégiákban, SEAP vagy SECAP dokumentumokban megfogalmazott célok felé elindulhassanak. Az EUCF program az önkormányzatok összefogását is ösztönzi, hiszen a kisebb településeknek – erőforrásaik egyesítésével – lehetőségük van közös támogatási kérelmek benyújtására is. A kiírás tehát nemcsak városok számára elérhető; azon települések, falvak konzorciumai is indulhatnak.

Az immáron 5. felhívás 70 beruházási koncepció kidolgozását támogatja, összesen 4,2 millió eurós költségvetéssel; ebből a közép-kelet-európai régióban 28 pályázatot tudnak támogatni 1,68 millió EUR összegben. A tervek szerint a 6. és 7. felhívás megjelenése 2024. januárjában illetve novemberében várható; minden felhívás legalább 2 hónapig áll nyitva.

A pályázatot angol nyelven, on-line kell benyújtani, ugyanakkor elkészítéséhez magyar nyelven szakmai segítséget, tájékoztatást lehet kérni a hazai nemzeti szakértőtől.  Hazai nemzeti szakértő: LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. – Kapcsolat: Szabó Valéria

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a LENERG  Energiaügynökség Nonprofit Kft. 2023. május 24.-én tájékoztató webináriumot tart az EUCF 5. felhívása kapcsán, ahol az érdeklődők teljeskörű tájékoztatást kapnak a pályázat menetéről, részleteiről.

EUCF program központi, angol nyelvű honlapja: 

A felhívás itt érhető el >>>

Bővebb felvilágosítás
a programról általánosságban:  Lajtmann Csaba – Éghajlatvédelmi Szövetség – 30 232 6658 – lajtmann@gmail.com

szakértői kérdésekben:  Szabó Valéria –  LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft. – 30 232 0788 – ce.hungary@eucityfacility.eu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás