A kaliforniai erdőtüzek ritka túlélője

2021. november 17.

Hírek

Túlélte a nyáron tomboló kaliforniai erdő- és bozóttüzeket Észak-Amerikai egyik legveszélyeztetettebb emlőse, a Sierra Nevada-i vörösróka – közölték vadvédelmi illetékesek.

A nyári erdőtüzek rekordnyi légszennyezést okoztak

2021. szeptember 23.

Hírek

Az Európai Unió Copernicus Légkörmegfigyelő Szolgálatának (C3S) frissen közzétett adatai szerint idén nyáron rekordot döntött az északi félteke számos részén pusztító súlyos erdőtüzek által kibocsátott szén-dioxid mennyisége. Júliusban és augusztusban is havi rekordot döntött a károsanyag-kibocsátás.

Nukleáris veszélyhelyzet Oroszországban

2021. augusztus 25.

Hírek

Oroszországban a Szibériában pusztító erdőtüzek bekerítettek egy különleges fontosságú nukleáris létesítményt, ami határozott intézkedésekre késztette a hatóságokat. Az erdőtüzet egyelőre nem sikerült kontrollálni.

Olvad az állandóan fagyott szibériai talaj

2021. augusztus 11.

Hírek

A globális felmelegedés miatt az állandóan fagyott talaj, az úgynevezett permafroszt egyre nagyobb területeken olvad az oroszországi Szibériában. A történelemben először érte el a szibériai erdőtűz füstje az Északi-sarkot.

2021 júliusa az eddigi legrosszabb az erdőtüzek szempontjából

2021. augusztus 10.

Hírek

Az idei volt a legrosszabb július a globális erdőtüzek szempontjából a műholdas mérések 2003-as kezdete óta – közölték a friss adatok alapján szakemberek. Az EU további segítséget mozgósít a tűzvész által sújtott országoknak.