Hírek
10 éve azon dolgoznak, hogy a felelős étkezéssel és étkeztetéssel minden nap egy kicsit jobb hely legyen a Föld. Hozzájuk köthető pl. a szívószálmentes augusztus kampány, a fenntartható vendéglátóhely minősítés, vagy a RAKUN Dobozközösség. Bárki, aki helyi és szezonális alapanyagokból készített ételeket fogyaszt, vagy hetente tart akár csak egy húsmentes napot, már azzal kicsit gasztrohőssé… Tovább »
Hírek
A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetikusok, valamint szervezetek fogtak össze, így elkészült egy tájékoztató infografika, amely segít a legégetőbb kérdéseket megválaszolni.
Hírek
A GfK Hungária átfogó kutatásban mérte fel ismét a hazai étkezési és főzési szokásokat valamint újdonságként a konyhatechnológiához kapcsolódó attitűdöket. Ma már az, hogy mennyire egészséges, amit eszünk, csaknem annyira fontos, mint hogy ízletes is legyen.
Hírek
Radikálisan kevesebb vörös hús és finomított cukor, helyette több bab, lencse, zöldség és gyümölcs a fejlett országokban. Napi 2500 kalória elég. Ha nem váltunk étrendet, tönkretesszük a bolygót.
Hírek
Egy friss tanulmány vezető szerzője, Marco Springmann szerint az ésszerű táplálkozás felé vezető út egyik kulcslépése a növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény, a mediterránhoz hasonló étrend elsajátítása lenne.
Hírek
A klímabarát tányéron kevés, de minőségi a hús, az állati eredetű termék (felvágott, sajt, hal, tej, tojás stb.) Ne az „olcsó” ipari csirkét válasszuk vagy a párizsit, hanem tanyasi csirkét, pulykát, szabad tartásból származó disznót, marhát. Megéri, ha tudjuk, hogy a tejtermékekkel együtt fejenként heti 40 dkg húsféle bőven elég!
Hírek
Tévhit, hogy az egészségesebb drágább. Nem a mennyiség, hanem a változatosság az egészséges és klímabarát étrend titka. Igaz, kicsit több odafigyelést igényel, mint pizzát hozatni vagy a fagyasztóból kivett panírozott félkész ételt kisütni, de minden szempontból megéri. I. rész.