Így irtotta ki a növényzetet Mészáros Lőrinc cége

2018. február 13.

Hírek

Súlyos pusztítást hagyott maga után a Dél-Balatonon Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft., a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a V-Híd Zrt. Balatonszemesen a nyárfaliget nagy részének kivágása után markológépek jelentek meg és a pusztával tették egyenlővé a területet. Így tudták meg az itt lakók, hogy a falu önkormányzata bérbe adta azt törmeléklerakásra és betonkeverésre.

Jogi szélmalomharc egy miskolci védett fáért

2017. április 4.

Hírek

Miskolcon asszimilál 85 éve egy 35 éve már helyi védettségű mocsárciprus, melyet résztulajdonosa Mohos Zsolt 13 éve, a miskolci Zöld Kapcsolat Egyesület kb. 10 éve próbál a természetvédelmi jogszabályok és a józan ész alapján a jövő számára is megőrizni. Vállalták a ma már egyenlőtlennek mondható küzdelmet a jog eszközeivel. Szegény jogállam, szegény jövő generációk!

Közlemény az Orczy park lezárásáról

2017. március 1.

Hírek

Az Orczy Park bezárásáról közleményt adott ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A píár szakot jól elvégezték, de pechükre most a szövegüket egy igazmondó korrektúrázta: Jakabfy Tamás, az LMP józsefvárosi képviselőjének írása.

Zavaros a csillaghegyi erdőirtásos sí, és focipálya terve

2016. december 20.

Hírek

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén hamarosan felépülő sípályáról és a felújítandó futballpályáról. Ezután kiadtak egy közleményt, hogy nem céljuk a fakivágás, hanem csak a gondozatlan cserjés, bokros területet akarják rendbe tenni, meg különben sincs a környéken értékes fa. Ehhez képest 1500 négyzetméternyi erdőt azért kiirtanak.

Kiskunhalasi fák – voltak

2016. július 9.

Hírek

2015-ben Kiskunhalason a Szilády Áron utcában drasztikusan lecsonkolták az ott található keleti ostorfákat /Celtis ocidentalis/. Sajnálatos módon 8 plusz 1 fa a csonkolás után elpusztult.