Békamentő terelőkerítés-építés

2024. július 15.

Helyszín:

Programok

Február 29-én, szombaton ismét felállítjuk a farmosi békaterelő kerítést az állomástól Göbölyjárásig. Aki szívesen csatlakozna, bátran jelentkezzen! Reggel 9-kor találkozunk a farmosi vasúti megálló parkolójában, de aki később jön, az is be tud kapcsolódni. Középiskolásoknak az 50 órában elszámolható az önkéntesség. Időpont: 2020. február 29., szombat, 9:00–15:00 Az eseményre jelentkezni korlátozott számban lehet, a részvételi… Tovább »

Mi vár a farmosi élővilágra a tűz után?

2019. március 10.

Hírek

A Pest-megye keleti részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Ennek egyik legnagyobb összefüggő területe, a Farmos melletti Nagy-Nádas égett le február utolsó napján.

Leégett a Kékbegy Tanösvény

2019. március 1.

Hírek

Tegnap Farmos határában leégett több, mint 200 hektár védett és Natura 2000 terület: nádas, gyep, erdő, tanösvény. Hogy honnan indult a tűz, azt tudjuk, hogy ki gyújtotta meg, nyilván nehéz kideríteni. 12 megyében hirdettek tűzgyújtási tilalmat.

Javarészt a látogatók tartják el nemzeti parkjainkat

2017. április 14.

Hírek

A magyar nemzeti parkok évente 3-4 milliárd forint állami támogatást kapnak, míg saját bevételeik mintegy 8-10 milliárd forintot tesznek ki – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára az április 22-én megrendezendő Föld napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Békamentés önkéntesekkel

2015. február 28. - 2015. március 28.

Helyszín: Farmos környéke

Programok

Idén jubileumhoz érkezik a farmosi békamentés, hiszen 10. alkalommal épül fel az újrahasznosított reklámhálókból, szőlőkarókból, és habarcsos vödrökből álló ideiglenes terelőrendszer a 311-es út mentén. Ezzel a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a hozzá csatlakozó civil természetvédelmi szervezetek a főutat keresztező ásóbékák életét kívánják megóvni. Az elmúlt években nagyszámú, mindösszesen: 300.386 pld. kétéltűt mentettünk meg… Tovább »

Legyél Te is békamentő!

2015. február 24.

Hírek

Idén jubileumhoz érkezik a farmosi békamentés, hiszen 10. alkalommal épül fel az újrahasznosított reklámhálókból, szőlőkarókból, és habarcsos vödrökből álló ideiglenes terelőrendszer a 311-es út mentén.

Békamentés és szemléletformálás

2011. november 30.

Hírek

Farmoson a békamentés fiatalok bevonásával zajlik. A mentett békák száma mellett nagy figyelmet érdemel az a szemléletváltozás is, mely a gyerekekben a természetvédelmi munka során végbemegy.