A bogárevőké a jövő? A legjobb természetes fehérjeforrások

2020. október 28.

Hírek

Ha a fehérje szót halljuk manapság sok minden eszünkbe juthat, attól függően, milyen elveket vallunk és milyen életmódot folytatunk. Egy vegánnak vagy vegetáriánusnak a fehérje egyet jelent a hüvelyesekkel, netán a rizsfehérjével, míg egy alföldi ember a fehérje szó hallatán a csirke, pulyka vagy épp a sertéshúsra gondol – bár a vöröshúsok valamiért ritkábban jutnak… Tovább »

A gasztronómiai fenntarthatatlanságot hirdeti az Orbán-kormány

2019. március 21.

Hírek

Európában egyre nagyobb teret nyer a húsfogyasztás csökkentése egészségügyi, állat, és környezetvédelmi szempontból. A nagy ökológiai lábnyomú húsgyártás nem fenntartható, és egyre nő a vörös hús fogyasztás környezeti (k)ára. Egyen több disznóhúst! Ez a magyar hagyomány. Disznóban is minőségi a magyar.

Segít a túlélésünkben a kevesebb marhahús evés

2019. január 7.

Hírek

Aki szeretne egészségesebben élni és a környezetet is védeni, annak kevesebb marhahúst kellene fogyasztania. Emellett az alternatív fehérjeforrásokra váltás világszerte akár 2,4 %-kal csökkentheti a táplálkozással összefüggő haláleseteket – ez a gazdagabb országokban akár 5 % is lehet egy friss tanulmány szerint.

Kelendőek a luxusárú rovarok

2018. szeptember 28.

Hírek

Ha luxusáron kínálják őket, kelendőbbek a rovarokból készült élelmiszerek, bár általában kétellyel és undorral fogadják az emberek a rovarokból készült ételeket – állapították meg a Berni Egyetem kutatói.

Tényleg át kell állnunk a rovarevésre?

2018. február 19.

Hírek

Miközben a Föld lakossága negyedének megszokott a rovardiéta, az ökoszisztémáért aggódók közül sokan úgy tartják, ez közel sem elég. Szerintük mindenkinek ízeltlábúakra kellene alapoznia a fehérjebevitele nagy, de legalábbis jelentős részét. Bár az alternatív állatifehérje-forrásban egyre többen látnak üzleti lehetőséget Nyugaton is, vannak, akik szerint az sem kímélné jobban a Földet, ha a gazdák nagy… Tovább »

Babos Könyv – hús helyett növényalapú fehérjét – könyvbemutató

2016. november 16.

Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98

Sajtótájékoztatók

Gondolta volna, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? Minek köszönhetik a hüvelyes növények a különböző történelmi korokat átívelő népszerűségüket? Mit lehet a belőlük készíteni? Hogyan termesszük a hüvelyes növényeket? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphat választ az olvasó a novemberben megjelenő Babos Könyvből.

Babos Könyv

Kiadványok

Gondolta volna, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? Minek köszönhetik a hüvelyes növények a különböző történelmi korokat átívelő népszerűségüket? Mit lehet a belőlük készíteni? Hogyan termesszük a hüvelyes növényeket? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphat választ az olvasó a novemberben megjelenő Babos Könyvből.

Csokis szöcske az étlapon

2016. július 28.

Hírek

Bármennyire undorodunk is az entomofágiától, azaz a rovarok elfogyasztásától, szakértők szerint a jövőben valószínűleg szükség lesz a szokásaink újragondolására a globális élelmezésbiztonság garantálásához.