A nagy zöld szója blöff

2020. április 20.

Hírek

Közel sem olyan környezetbarát a szója, mint gondoltuk. Az egyre népszerűbb szójafogyasztás is oka az erdőirtásoknak, ráadásul sokszor távolról importáljuk, így az eddig gondoltnál jóval nagyobb az ökológiai lábnyoma. Jó hír, hogy dán kutatók rájöttek, mivel helyettesíthető környezetbarátabb módon a növényi fehérjeforrás.

Bolygódiétával a túlélésért

2019. január 18.

Hírek

Radikálisan kevesebb vörös hús és finomított cukor, helyette több bab, lencse, zöldség és gyümölcs a fejlett országokban. Napi 2500 kalória elég. Ha nem váltunk étrendet, tönkretesszük a bolygót.

Segít a túlélésünkben a kevesebb marhahús evés

2019. január 7.

Hírek

Aki szeretne egészségesebben élni és a környezetet is védeni, annak kevesebb marhahúst kellene fogyasztania. Emellett az alternatív fehérjeforrásokra váltás világszerte akár 2,4 %-kal csökkentheti a táplálkozással összefüggő haláleseteket – ez a gazdagabb országokban akár 5 % is lehet egy friss tanulmány szerint.

Csúcson a haltermelés? Túl sok hajó cirkál túl kevés halért

2018. július 11.

Hírek

Tovább bővül a globális haltermelés a következő évtizedben, annak ellenére, hogy a tenyésztett állomány korábbi robbanásszerű növekedése lassul és vadon élő halak halászata kiegyenlítődni látszik –olvasható az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új jelentésében.