Átadták a 200-ik MOL Bubi gyűjtőállomást

2023. szeptember 22.

Hírek

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a 200-at a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.

21 civil szervezet közös sikere az átjárható Lánchíd

2023. június 24.

Hírek

21 fővárosi civil szervezet koalíciója az elmúlt három hónapban intenzíven kampányolt a Lánchíd autómentes forgalmi rendjének megtartása mellett. A sikeres végkimenetellel kapcsolatban írtak sajtóközleményt.

Tiszta helyváltoztatás, avagy merre halad a hazai fenntartható közlekedés?

2021. december 17.

Hírek

Az autózók 52%-a ugyan még hagyományos autóval közlekedik, de a fennmaradó 48% elektromos eszközökkel, kerékpárral, közösségi közlekedéssel vagy gyalog. Hogyan áll ma hazánkban az elektromos autózás? Mi az a last mile, és a hatótávpara? Milyen irányba tart a töltőhálózat kiépítése?

Fenntartható Közlekedés – környezetvédelmi konferencia

2017. november 21.

Helyszín: Budapest VI., Eötvös u. 10.

Programok

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége és a Zöld Áramlat Alapítvány tisztelettel meghívja Önt, akadályoztatása esetén személyes képviselőjét, a FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉS című konferenciájára A konferencia ideje: 2017. november 21. (kedd), 11.00 – 14.00 óráig A konferencia helye: Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér II. emeleti Konferenciaterem 1067 Budapest VI., Eötvös u. 10. A KONFERENCIA PROGRAMJA  … Tovább »

Csak PR díszlet Budapest fenntartható városi mobilitási terve

2016. március 26.

Hírek

Pár éve felállítottak egy csapatot, akik komolyan vették a feladatukat, erős szakmai háttérrel összeraktak egy tervet, aztán megbíztak egy másikat, hogy csináljon belőle színes-szagos kiadványt, és elkezdtek vele ródsózni. Arra azért vigyáztak, hogy ami végül megvalósul, azon ne lehessen semmit számonkérni a fenntarthatóságból, ami pedig – elvben – a Balázs Mór-terv célja lenne.

Mitől lesz fenntartható a városi közlekedés?

2016. február 11.

Hírek

Az Európai Parlament (EP) képviselőinek többsége minél zöldebbnek, tisztábbnak szeretné látni a városokat. Nem öncélúan, hanem azért, hogy jó legyen a városlakó európai polgárok életminősége. Ez derül ki abból a határozatból, amelyet 2015 decemberében fogadott el az EP plenáris ülése.