Gizella akksija – a Nemzeti Akksitelep vonzani fogja a turistákat

2023. január 16.

Hírek

“Olvasom a minap a külgazdasági és külügyitől, hogy hazánk a világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártási kapacitásával rendelkezik, és a folyamatban lévő beruházások nyomán hamarosan az első helyre fog lépni. Mondja mindezt annak kapcsán, hogy kongói kollégájával tárgyalt az onnan behozandó minél több kobalt kapcsán, az ugyebár kell a nagybecsű ipari hungarikumhoz.” Józsa Márta jegyzete.

Ökológiai folyosó közepén vezetnék át a gödi Samsung-gyárat is kiszolgáló új főutat

2022. március 3.

Hírek

Páratlan értékű természetvédelmi területet veszélyeztetne az a 18 kilométeres útszakasz, amit az M3-as autópálya és az M2-es autóút között kíván megépíteni a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ezt állítják azok a fóti és mogyoródi lakosok, akik petícióval tiltakoznak az összekötő út, szerintük természetromboló, nyomvonala ellen. Az útépítésnek ugyanakkor sok veresegyházi és csomádi lakos örül, mert meggyorsítaná… Tovább »

Illegálisan teríti a sittet a Liget-projekt fuvarosa

2016. augusztus 6.

Hírek

A Szűcs Fuvar Kft.-nek másfél éve megtiltotta a fóti önkormányzat, hogy folytassa a nyugati iparterület töltését. A cég háborítatlanul hordja hetek óta oda a Liget-projekt épülő létesítménye miatt elbontott Szabolcs utcai kórház törmelékét. Hulladéklerakónak használja a mezőgazdasági jellegű területet.

Lefújt salaklerakós népszavazás Fóton

2012. március 17.

Hírek

Összegyűjtötte a megfelelő számú tiltakozó aláírást a Fótra tervezett salaklerakó ügyében az MSZP helyi szervezete, de a dokumentálás után megsemmisítették az íveket, mert mégsem akarnak népszavazást a kérdésről, mivel 5 millióba kerülne.

Kell-e Fótnak a hulladékégető salakja?

2012. január 18.

Hírek

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fót I. védnevű homokbányába a Rákospalotai hulladékégető salakját lerakják? Helyi népszavazást tarthatnak Fóton.