Kilőtték a Hargita rémét

2017. november 28.

Hírek

Egy erdélyi vadász posztolta fotóját a Facebookon arról a medvéről, ami állítása szerint három év alatt 47 tehenet és több mint 100 juhot ölt meg Romániában.

23 veszélyes medve kilövését hagyta jóvá a román környezetvédelmi tárca

2017. október 31.

Hírek

Huszonhárom veszélyes medve kilövését, és egy áthelyezését hagyta jóvá a szeptember elején kiadott miniszteri rendelet alapján a román környezetvédelmi minisztérium. A székelyföldi Kovászna megyében tíz, Hargita megyében hét medve kilövését hagyták jóvá – közölte az MTI-vel a minisztérium sajtóosztálya.

Járd a táncot, ahogy én járom

2016. október 28.

Hírek

Legyen ez a nap videója – a filmdzsungel TV jóvoltából. A Hargita-hegység lábánál kihelyezett élő webkamera rögzítette egy vadonélő nőstény barnamedve “táncos mutatványát” a vakarofánál. Mi ugye inkább az ajtókeretet, vagy egy vonaltót preferálunk.

Medveválság Hargitában

2015. november 21.

Hírek

Négyszer annyian lettek, mint kellene, már a helyiekre támadnak, Brüsszel tehetetlen. Arról nem is beszélve, hogy teljesen elfogadhatatlanok a kvóták, az EU pedig eddig nem akart tudomást venni az áldozatokról.

Sokba kerül motorozni a természetvédelmi területeken

2015. október 31.

Hírek

Aki nem tartja be a természeti értékeket védő szabályokat, az akár több ezer lejes bírságra is számíthat – ezt Gyer­gyószentmiklóson tartott sajtótájékoztatójukon jelentették ki a Békás-szoros–Nagy­hagymás Nemzeti Park, valamint a Hegyi Csendőrség képviselői.

Hargitában újabb medvevadászat jöhet

2012. október 14.

Hírek

Újabb 44 állat kilövését engedélyezte a román szaktárca a megyében, szakértők attól félnek, nem szelektálás, hanem trófeavadászat jön.

Villanypásztorral a medvék ellen

2012. május 17.

Hírek

A Hargita megyei önkormányzat tíz villanypásztor felszereléséhez nyújt támogatást olyan településeken, amelyeken tetemes az erdőkről belátogató medvék és vaddisznók okozta kár – tudatta az önkormányzat.

Kóbor kutyákat esznek az erdélyi farkasok

2012. április 15.

Hírek

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség legfrissebb megfigyelései szerint a medvék nem mennek már fel a Hargitára telelni, hanem a dombvidéken maradnak, a farkasok étrendjébe pedig bekerültek a kóbor kutyák.

Túl sok a pásztorkutya Hargitában

2011. május 26.

Hírek

A törvény által megengedettnél háromszor-négyszer több kutyát tartanak a pásztorok, ráadásul a túl sok pásztorkutya tetemes kárt okoz a vadállományban – állítják vadászok a székelyföldi Hargita megyében.