Életre kelt egy 46000 éves állat

2023. július 30.

Hírek

A tudósok sikeresen újjáélesztettek egy orsóférget, amely elképesztően hosszú ideig, 46 000 évig volt fagyot a szibériai talajban. Ez az ősi féreg olyan fenséges lényekkel élt együtt, mint a gyapjas mamutok, az óriási jávorszarvasok és a kardfogú tigrisek. Az orsóférget több mint 10 méterrel a felszín alatt találták.

Mit csinál az ürge télen?

2021. február 6.

Hírek

Természetesen a gyöngyös hátú ürgék, akárcsak a pelék, cickányok vagy denevérek a hosszú, táplálékhiányos téli hónapokat valódi téli álomba, úgynevezett hibernációba merülve töltik.

Hibernálják magukat éjszakánként a kolibrik

2020. december 24.

Hírek

A kolibrit talán arról ismerhetik legtöbben, hogy a világon a leggyorsabban képes verdesni a szárnyaival, így olyan, mintha lebegne, miközben hosszúkás nyelvével megszerzi a virágokból a táplálékát. A madárnak azonban van egy másik tulajdonsága is, amiről valószínűleg kevesen hallottak eddig.

Denevér boom Bonyhádon – közel ezer denevért sikerült megmenteni

2018. január 30.

Hírek

Január 22-én egy bonyhádi társasház szigetelése során 933 példány, téli álmát alvó rőt koraidenevérre (Nyctalus noctula) bukkant a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre. Előzőleg értesítette őt a szigetelést végző bátaszéki vállalkozó, mert a korábbi tapasztalatok, az ürülék és a hangok alapján gyanítható volt denevérek jelenléte.