Kirándulás a Hortobágyi madárkórházba

2020. február 01. - 2020. február 15.

Helyszín: Hortobágy

Programok

Jelentkezési határidő: 2020.február 15. Időpont : 2020.március 21 szombat Indulás helyszíne: Budapest Népliget Indulás időpontja: 7 óra 15 perc Találkozó : 6 óra 45 perctől Indulás vissza Hortobágyról :15 óra 30 perc Érkezés Budapest Népligetbe  18 óra körül Költségek: Útiköltség: 6000 ft/fő Belépő a madárkórházba: Felnőtt egyéni 1000 ft/ fő,csoportos belépő esetén 600 Ft/fő Gyermek… Tovább »

A klímaváltozás veszélyezteti a hósármányokat is

2020. január 30.

Hírek

A téli Hortobágy rendszeres vendége az évről évre visszatérő hósármány. A 80-as, 90-es években még ezres de sok esetben kétezres csapatai is megfigyelhetők voltak. Azt hihetnénk, hogy egy ilyen harcban edzett kis északi fajt nem fenyeget veszély. De sajnos ez nincs így. A klímaváltozás komoly kihívást jelent a hósármánynak is.

Autóbuszos kirándulás Hortobágyra

2019. szeptember 14. - 2019. szeptember 14.

Helyszín: Hortobágy

Programok

Kedves Természetbarátok!  Kirándulást szervezek Hortobágyra Időpont: 2019.szeptember 14 szombat Utazás autóbusszal Indulás helyszíne: Budapest Népliget,Planetárium Találkozó: 6 óra 30 és 7 óra közt. Indulás időpontja: reggel 7 óra Érkezés Hortobágyra 9 óra 30 és 10 óra között. Visszaindulás: 15 óra 30 és 16 óra között. Érkezés Budapest Népligetbe 19 óra körül Költségek: Útiköltség : 6000… Tovább »

Hortobágyi darumese – felnőtteknek is

2018. november 21.

Hírek

Ha darvak, akkor Hortobágy. A világ egyik legnagyobb testű röpképes madárfajának egyik vonulási útvonala ősszel Magyarország felett vezet, évek óta pedig százezernél is több daru pihen meg ilyenkor a Hortobágyon. Egy rajzfilm játékosan tanít a védett madarak és természeti értékek megóvására.

Cseppke hortobágyi meséje

2018. szeptember 12.

Hírek

Kevesen tudják, hogy élnek Magyarországon vadlovak, sőt ezek a Przewalski lovak a Hortobágynak köszönhetően is szépen népesítik be eredeti hazájukat, ahonnét egyszer kipusztultak, szóval ez egyike a ritka pozitív történeteknek. Több év tervezés és előkészítés után egy éve kezdte el Török Zoltán rendező-producer és stábja vadlovakról szóló filmjének forgatását.

Fiatalok a Hortobágy biológiai sokféleségének védelméért

2018. július 8.

Hírek

E hét hétfőtől húsz magyar és romániai fiatal verte fel sátrát az Ökotúra kempingben és vállalata, hogy egy héten keresztül önkénteskedik Hortobágy faluban és környékén, a természet védelmét szolgáló tevékenységeket vállalva.

A darvaknak kedvez az enyhe tél

2018. február 10.

Hírek

Az enyhe tél hatására a Körös-Maros Nemzeti Park azon területein is darvak sokasága állomásozik, ahol az utóbbi években nem igen fordultak meg. Gyomaendrőd és bucsa környékén a beszámolók szerint jelenleg mintegy ezer példány tartózkodik.

Tűzoltók kűzdenek a lángoló Hortobágyon

2017. augusztus 4.

Hírek

Több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park Nagyiván település közelében. Hőség – Az egész országban harmadfokú figyelmeztetés. Időközben sikerült eloltani a hortobágyi tüzet.

A Hortobágyi Nemzeti Park születése

2016. november 14.

Hírek

A Hortobágyi Nemzeti Park kialakulásának története egyben modernkori természetvédelmünk története is. A Hortobágyot Móricz Zsigmond már 1931-ben Nemzeti Parknak nevezte. (Érdekes, hogy Kaán Károly a védendő értékek között nem tesz említést róla.) Költők, írók vallottak szépségéről. A végletek világa, ahol fölsejlik nomád eleink élete, kapcsolata a csodálatos, de a megélhetéshez szükséges javakat szűken mérő természettel,… Tovább »

Daru rekord a Hortobágyon

2016. szeptember 25.

Hírek

A Magyarországon átvonuló darvak 95 százaléka a Hortobágyon vonul át és hónapokat töltenek el itt. A múlt héten kb. 35.000 egyedet számoltak.