Madarász szenzáció: Kanadai daru – új faj Magyarországon

2022. november 2.

Hírek

Izgalmasan indult az elmúlt hosszú hétvége, mert dr. Sós Endre és madarász társai egy kanadai darut figyeltek meg a több ezernyi éjszakázásra behúzó (szürke) daru között a Hortobágyon. Ez a madárfaj eddig még nem került távcső elé hazánkban, így a 425. fajként gazdagítja a magyar avifaunát.

Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon

2021. július 3.

Hírek

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. lenyűgöző, közel 40 perces természetfilmjében olyan egyedülálló hortobágyi élőhelyek figyelhetők meg, amelyek egyébként rejtve maradnának még a természetjáró ember szeme elől is.

A vízibivalyok meghálálják az uniós támogatást

2020. november 6.

Hírek

Több mint 3 milliárd  forintos főleg uniós forrásból valósult meg hazánk egyik legjelentősebb természetvédelmi beruházása, a “Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon” című LIFE projekt keretében.

Új tanösvénnyel bővült Hortobágy

2020. október 26.

Hírek

Október 24-én, a Behajtás ünnep előprogramjaként Jakab Ádám Hortobágy község polgármestere átadta a nagyközönségnek azt a két részből álló természetismereti tanösvényt, amelynek hosszabbik részét vízen – csónakkal -, míg egy rövidebb parti szakaszát szárazon, gyalogosan lehet bejárni.

Darules a Hortobágyon

2020. szeptember 19. - 2020. november 01.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Programok

Természetjárás a Hortobágyon – darunéző túrák, szabadtéri programok színes választéka várja az érdeklődőket a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Kirándulás a Hortobágyi madárkórházba

2020. február 01. - 2020. február 15.

Helyszín: Hortobágy

Programok

Jelentkezési határidő: 2020.február 15. Időpont : 2020.március 21 szombat Indulás helyszíne: Budapest Népliget Indulás időpontja: 7 óra 15 perc Találkozó : 6 óra 45 perctől Indulás vissza Hortobágyról :15 óra 30 perc Érkezés Budapest Népligetbe  18 óra körül Költségek: Útiköltség: 6000 ft/fő Belépő a madárkórházba: Felnőtt egyéni 1000 ft/ fő,csoportos belépő esetén 600 Ft/fő Gyermek… Tovább »

A klímaváltozás veszélyezteti a hósármányokat is

2020. január 30.

Hírek

A téli Hortobágy rendszeres vendége az évről évre visszatérő hósármány. A 80-as, 90-es években még ezres de sok esetben kétezres csapatai is megfigyelhetők voltak. Azt hihetnénk, hogy egy ilyen harcban edzett kis északi fajt nem fenyeget veszély. De sajnos ez nincs így. A klímaváltozás komoly kihívást jelent a hósármánynak is.