Orbánék a rezsicsökkentést fizettetik ki velünk az emelt árú új hulladékos teherrel

2023. október 31.

Hírek

Utoljára a teherautók használatarányos útdíját vezették be olyan rosszul előkészítetten a magyar gazdaságban, mint idén a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert (EPR), amely a feje tetejére állította a viszonyokat sok vállalat hulladékgazdálkodásában. A kormány hulladékmutyija: bürokratikus káosz és elszálló árak, de a MOHU-MOL jól jár.

A Kormányhivatal szerint sok vállalkozás csak néhány hónapra szerződött a Mol hulladékos cégével

2023. augusztus 17.

Hírek

Hiába indult el júliusban a Mol vezetésével az új, koncessziós hulladékgazdálkodási rendszer az országban, sokan még kivárnak. A Mol hulladékos cégével szerződő fémtelepek negyede csak hat hónapra írt alá. Abban bíznak, hogy az induló jogi eljárások hatására kivesznek bizonyos anyagáramokat a hulladékkoncesszió hatálya alól. A peres ügyek és a hatósági vizsgálatok még a 35 éves… Tovább »

Az orbáni hulladékmutyi uniós jogot sérthet

2023. július 15.

Hírek

A fideszes parlamenti többség, valamint az Orbán-kormány olyan sok ponton sértett érdekeket és a gyanú szerint jogelveket is az új hulladékgazdálkodási rendszerrel, hogy idővel az igazságszolgáltatás valamelyik bugyrában még alá is áshatják a Mol jogosultságait.

Akku nagyhatalmi rémálom: a gödi Samsung akkumulátorhulladékára is rábukkantak egy elhagyatott ikladi ipartelepen

2023. július 7.

Hírek

Illegális akkumulátorhulladék-raktárra bukkantak egy elhagyatott ikladi ipartelepen, a helyszínre a rendőrség és a katasztrófavédelem is kivonult. A Pest megyei község határában egykor gumiabroncsok feldolgozását végző cég működött, most nagy mennyiségű darált gumit „tárolnak” a földre ömlesztve és nagy zsákokban, de számos egyéb hulladékot is felhalmoztak a telepen, amin négy jó állapotú raktár is áll.

Hatalmas káosszal indul a kormány hulladékmutyija

2023. július 1.

Hírek

Mától lép életbe az EPR rendszer – sok gyártó és forgalmazó mégsem tudja, hogy mit kellene tennie. Hatalmas káosszal indulhat az EPR, vagyis az extended producers responsibility lényegében a kiterjesztett gyártói felelősségrendszer.