Hirdetés

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkárának, dr. Benkő Tamás Jánosnak a testvéréhez kötődik több szálon az a cég, amelyik a zajdai gumihulladékos környezetszennyezést okozta. Nem ez az első hulladékmutyija.

A ZAJDAI LAKTANYÁBAN ANNYI A GUMI, HOGY MÉG A MŰHOLDKÉPEN IS LÁTSZIK! (lásd nyitókép)
Helyi források szerint nagyjából 2000 kamionnyi használt gumit hoztak a zajdai laktanya területére. 24 tonna egy kamion kapacitása, de a kerekek közepe üres, nyilván nem lehet teljesen kimaxolni. Számoljunk 20 tonnával kamiononként: ez azt jelenti, hogy kb. 40 ezer tonna gumi rohad szét éppen Dél-Zalában!
A felelős kilétéről jelentkezem egy videóval. Addig pedig ne feledd: egy működő országhoz nyugalomra van szükség. A nyugalomhoz pedig biztonság kell. Többek között környezetvédelmi biztonság is, hogy ilyen szennyezések ne fordulhassanak elő!- írta Tompos Márton FB posztjában. Íme a videó:

Rogán államtitkárának testvére Devecseren is hatalmas környezetpusztítást hagyott maga után.

A zajdai azonban nem az első húzása Benkőéknek, a korábbi devecseri gumisbotrány is hozzájuk kötődik, amiért a város be is perelte Benkőék egy másik cégét. Mindkét helyen több ezer tonna gumihulladékról van szó, amit egyszerűn otthagyott a felelős cég, a helyi önkormányzat és környezetvédelmi hivatal pedig kuncsoroghat az államnál, hogy adjon pénzt a szennyezés felszámolására. Annál az államnál, ami az érintett cég testvérét államtitkárként alkalmazza.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás