A korábban a városoknak szánt 32 milliárd közpénz átkerült egy Mészáros-közeli magántőkealapba

2024. február 1.

Hírek

Csendben lenulláztak egy 30 milliárdos állami programot, a pénz egy magántőkealapban landolt. Néhány évvel a megalapításuk után a süllyesztőben végezték az állam által – eredetileg hosszú távra – életre hívott városi tőkealapok, amelyeket mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) megsegítésére, támogatására hoztak létre 2019-ben és 2020-ban. A cikkre reagált az érintett MFB Invest Zrt.

Fideszes politikusok feketeöves szélhámosokkal összefogva lopják a közpénzt: ez ma a magyar energiapolitika

2023. november 11.

Hírek

A Völner-Schadl-ügy egyik, a bíróságon tárgyalt mellékszálából kiderül, hogy Magyarországon 1 paksi bővítésért felelős miniszter, 1 innovációért felelős miniszter, 1 igazságügyi államtitkár, 1 energiaügyi államtitkár és 1 végrehajtói kamarai elnök foglalkozott egyszerre és komolyan a “vízmotornak” nevezett közismert energetikai szélhámossággal, és próbáltak kéz alatt állami támogatást szerezni hozzá.

Ki a hunyó, hogy nem épül Budapesten sem új metró, sem új villamos?

2023. november 4.

Hírek

Egyetlen km. új metró- vagy villamosvonal építése nélkül ér véget Karácsony Gergely első főpolgármesteri ciklusa Budapesten. Uniós források hiányában, illetve a kormány segítsége nélkül szinte lehetetlen pénzt szerezni ilyen volumenű projektekre. Ugyanakkor akad néhány jó példa arra, miként finanszírozzák a hasonló gigaberuházásokat más nagyvárosokban, igaz, még ezekhez is a kormány jóindulatára, illetve néhány törvénymódosításra lenne… Tovább »

Orbánék bányája veszélyezteti a vértesi karsztvízbázisokat

2023. november 3.

Hírek

Orbán Győző, a miniszterelnök apjának gánti kőbányája akkora tájsebet ejtett a Vértes déli oldalába, hogy a most meginduló rekultiváció a tervek szerint csak 2077-re fejeződne be. A tevékenységre az Orbán család újabb tagjai kapcsolódnak rá: a gigantikus bányagödör feltöltését az Orbán Viktor unokaöccse, Orbán Dávid résztulajdonában és ügyvezetése alatt álló DG Kőbánya Projekt Kft. végezheti.

Elfújta a szél miniszterelnök úr?

2023. november 1.

Hírek

Tordai Bence szerint lehetővé tenné, de koncesszióba adná a kormány a szélerőművek építését. Március 31-re ígérte a kormány az új szélerőmű-szabályozást az Európai Uniónak, és június 30-áig kellett volna Brüsszelbe elküldeni a nemzeti energia- és klímaterv felülvizsgálatát… ma már november van.

Égigérő vascsicsergő – Orbán hazug fejlesztési ígéretei a budapestieknek

2023. szeptember 8.

Hírek

Minden, de tényleg minden hazugság volt, amit a kormány az elmúlt években ígért a budapestieknek. Nem lehet máshogy olvasni a Magyar Közlönyt, amiből kiderül: a kormány kiradírozta, eltörölte, megszüntette, kukába dobta az elmúlt években elkezdett és tervezett budapesti fejlesztéseket- írta Karácsony Gergely főpolgármester.

A Hajózási Hatóság visszavonta a balatonvilágosi zárt 19.500m2-es “vízisport-élménypályára” kiadott létesítési engedélyt

2023. július 7.

Hírek

A Hajózási Hatóság visszavonta a balatonvilágosi “vízisport-élménypályára” kiadott létesítési engedélyt. A döntésről egy közvetlenül érintett ingatlantulajdonos Budapest Főváros Kormányhivatalának címzett közérdekű bejelentésére a hivatal által adott válaszából értesült az Aligai Fürdőegyesület.