Az autógumik szennyezőbbek, mint a kipufogók

2022. június 10.

Hírek

A legújabb tesztek szerint a nagy, modern autók kopó abroncsaiból csaknem 2000-szer több részecske kerül a levegőbe, mint a kipufogóikból. A törvényhozóknak hamarosan cselekedniük kell.

A mikro mellett a nano műanyagok is beterítették bolygónkat

2022. január 28.

Hírek

Első ízben mutattak ki a Föld mindkét pólusán nanoműanyag-szennyeződést, ami azt jelenti, hogy a láthatatlan méretű szennyező részecskék a bolygó minden pontján jelen vannak. Ezek kisebbek és mérgezőbbek, mint a mikroműanyagok, melyekről már korábban kimutatták, hogy világszerte jelen vannak a Földön.

A Continental  gumiabroncsokban 2022-től már újrahasznosított PET is lesz

2021. augusztus 23.

Hírek

A Continental 2022-től lehetővé teszi az újrahasznosított műanyagpalackokból származó újrafeldolgozott poliészter használatát. Az új fenntartható poliészter fonalat mechanikus eljárással nyerik ki a polietilén-tereftalát (PET) palackokból, és a gumiabroncs szövetvázának kialakítása során fogják felhasználni. Ezzel a hagyományos poliészter teljes mértékben kiváltható.

Mire jó a használt gumi?

2021. június 6.

Hírek

A használt gumi Magyarországon veszélyes hulladéknak számít. Ezeket a fajta hulladékokat a normáltól eltérő módon kell kezelni.

Több információt nyújt a fogyasztóknak az új uniós gumiabroncscímke

2021. február 1.

Hírek

Új uniós gumiabroncscímkét vezetnek be májusban, hogy a fogyasztók átfogóbb tájékoztatást kaphassanak a gumiabroncsok különböző jellemzőiről. A címke új kialakítása közérthetőbben osztályozza a fékezést, a gördülési ellenállást és a zajkibocsátást. A QR-kóddal több infóhoz is jutunk az abroncsokról.

Megéri gumit rendelni az interneten?

2020. május 8.

Hírek

Defekttűrő, erősített oldalfalú, halk és üzemanyag-takarékos, szuper biztonságos és még szép is. A megfelelő autógumi kiválasztása segít, hogy biztonságosabban üzemeltethessük a kocsit. Az ideális világban a szakemberek azonnal a legjobb gumit szerelnék fel a kocsinkra. A valóság azonban más. Mit lehet ilyenkor tenni? Az internet segít. 

A néhány éves abroncs is újnak számít!

2020. március 6.

Hírek

A néhány éves abroncs is újnak számít! Egy nem használt 5 éves gumiabroncs felszerelése és értékesítése semminemű műszaki veszéllyel nem jár. A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye a DOT jelölésről.

Tesztelik a levegőmentes abroncsot

2019. június 9.

Hírek

Bár a Michelin már 2005 óta kísérletezik a felfújás nélkül használható, lyukacsos abroncsokkal, az utakon még egyáltalán nem lehet ilyesmivel találkozni. Ez változhat meg 2024-ben, legalábbis a Michelin és a GM ekkorra ígéri, hogy bevezetik az Uptis nevű közös fejlesztésüket.