Tesztelik a levegőmentes abroncsot

2019. június 9.

Hírek

Bár a Michelin már 2005 óta kísérletezik a felfújás nélkül használható, lyukacsos abroncsokkal, az utakon még egyáltalán nem lehet ilyesmivel találkozni. Ez változhat meg 2024-ben, legalábbis a Michelin és a GM ekkorra ígéri, hogy bevezetik az Uptis nevű közös fejlesztésüket.

Hová tűnik az abroncsról lekopott gumi?

2018. június 30.

Hírek

Szinte láthatatlan, de komoly problémát igyekszik tisztázni a Continental egy kutatócsoporthoz társulva: hová kerülnek a szinte észrevehetetlen módon fogyatkozó abroncsok apró maradványai, egyáltalán mik befolyásolják pontosan a kopást?

Az okos gumiabroncs jelene és jövője

2017. május 15.

Hírek

A környezetszennyezéshez nagymértékben hozzájárul a közlekedés. A gumiipar már elkezdte megtenni az első lépéseket a környezettudatosság irányába, és úgy tűnik, hogy sok meglepő innovációt hoz a jövő.

Drágulnak a gumiabroncsok

2017. március 8.

Hírek

Jelentősen nő a gumiabroncsok ára a következő hetekben. Az Abroncs Kereskedőház információja szerint a nyersanyagárak emelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 %-kal drágábban adják majd termékeiket.

Gumiabroncs-újrahasznosítási technológia bemutató

2017. február 07.

Helyszín: Harta, Templom u. 68.

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Szerkesztőség! Tisztelettel meghívjuk Önöket az AquaJet Zrt. sajtótájékoztatójára. Az eseményen a speciális, környezetbarát gumiabroncs-újrahasznosítási technológia bemutatása mellett a társaság beszámol eddig elért eredményeiről, valamint nemzetközi piacszerzési terveiről.

Ökoaszfalt használt gumikból

2016. április 17.

Hírek

Kaliforniában 5,3 millió dollárt osztanak szét az állam városai között, hogy a pénzből használt autógumik újrahasznosításából készült aszfaltból építsenek utakat. Az új utak nem csak arra jók, hogy eltüntessék a felhalmozott gumihegyeket, hanem tartósabbak és a tapadásuk is jobb, mint a hagyományos aszfaltburkolatoknak.

Jön a pitypang radiál?

2015. szeptember 11.

Hírek

Az új anyag felhasználása a trópusi gumifa ültetvényekre nehezedő nyomást is enyhítené, a cég európai üzemeihez közelebb fekvő, eddig kihasználatlan mérsékelt övi földterületeken lehetnének a pitypangültetvények, s ezzel jelentősen csökkenhetnének a szállítási költségek, továbbá a szállítmányozással kapcsolatos káros környezeti hatások. A kaucsukot az orosz pitypang gyökeréből nyerik ki.