Zöld jelzés a klónhúsnak?

2013. március 9.

Hírek

Klónok 26 generációját hozták létre egyetlen egérből japán kutatók: a sikeres kísérlet reményeik szerint utat nyithat a haszonállatok tömeges mesterséges szaporítása felé.

Zöldadó a húsevőknek

2013. január 26.

Hírek

Az állattenyésztés és a hústermelés nagyobb környezetszennyező, jobban hozzájárul a globális felmelegedéshez, mint az autóipar. Húsadó bevezetését javasolja a Svéd Mezőgazdasági Hivatal, így csökkentve a természetet közvetve fokozottan megterhelő húsfogyasztást.

Kevesebb vörös húst!

2011. december 29.

Hírek

Közel félmillió ember bevonásával készült tanulmányukban amerikai kutatók úgy találták, hogy a sok vörös húst fogyasztó embereknél nagyobb bizonyos típusú veserákok kialakulásának kockázata.