Felelős húsfogyasztás – nem csak a termelőké a felelősség

2019. március 24.

Hírek

A fenntartható jövő érdekében mindannyiunknak el kell gondolkodni a húsfogyasztás visszafogásáról, csökkentéséről, és a kislábnyomos, azaz minél alacsonyabb környezeti terhelést jelentő, nem feltétlen húsmentes, csak alacsonyabb (nagyüzemi) hús- és tejtermék tartalmú étkezési szokások kialakításáról. A nagyböjt ideje pedig különösen alkalmas lehet ennek átgondolására!

Íme a betonkeverőben készült gyros

2015. december 16.

Hírek

Egy Pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. 22 tonna terméket foglaltak le a Nébih munkatársai, akik felfedeztek egy engedély nélkül működő gírosz-előállító üzemet is, melynek dolgozói elmenekültek a helyszínről.

Lebukott a horrorvágóhíd

2015. november 12.

Hírek

Egy minnesotai húsfeldolgozó üzemben készült rejtett kamerás felvétel a tegnapi posztolása óta borzolja a kedélyeket az interneten. A videón részletesen láthatók azok a szörnyű körülmények, amikkel az üzem működik: a remegő, sokszor járóképtelen állatokat kirángatják a tartóhelyiségükből, ütik-verik őket, egy futószalagon, sorozatban ölik le.

Húsmaffiácska 200 lófejjel

2015. július 18.

Hírek

Az egyik óbudai piacon üzemelt az a két húsbolt, amelyben lóhúst és selejtes marhahúst adtak el minőségi marhahúsként – értesült a hvg.hu. Az ügy vádlottjai után 40 köbméter állati csont és 200 lófej maradt egy szarvasi tanyán.