A rovat kizárólagos támogatója

Egy minnesotai húsfeldolgozó üzemben készült rejtett kamerás felvétel a tegnapi posztolása óta borzolja a kedélyeket az interneten. A videón részletesen láthatók azok a szörnyű körülmények, amikkel az üzem működik: a remegő, sokszor járóképtelen állatokat kirángatják a tartóhelyiségükből, ütik-verik őket, egy futószalagon, sorozatban ölik le.

Ez még hasonlítana is egy átlagos disznóvágáshoz, de a videó bedurvul. A munkások véres törölközőkkel dobálják egymást, a disznók gennyes sebeit nyomkodják, illetve nézik, ahogy a döglött állatokból szivárog a fekália a futószalagon. Azon viccelődnek, hogy ha látná őket az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma, azaz az USDA látná, hogy mi zajlik itt, valószínűleg bezáratná a Quality Pork Processors nevű üzemet.

A Quality Pork Processors kizárólagos szállítója a Spam nevű löncshús gyártójának, a Hormel nevű cégnek. A Hormel több milliárd dolláros forgalmat bonyolít le évente.

A videó tényleg elég durva, csak olyanoknak ajánlott, akik fel vannak készülve az ipari állatirtás látványára:

 

A videót a Compassion Over Killing („Együttérzés a gyilkolás helyett”) nevű állatvédő csoport egyik tagja készítette. Az állatvédők egy többórás anyagot adtak le a minisztériumnak, ami reagált is  a látottakra: Adam Tarr szóvivő szerint ha egy vizsgálat során látják a felvételeken szereplő eseményeket, azonnal bezáratják az üzemet, írja a Huffington Post.

A Quality Pork Processors állítólag a videó megjelenése óta már két munkatársa ellen is fegyelmi eljárást indított. A cég szóvivője szerint a videó torzít, és valójában az állatokat az előírásoknak megfelelően dolgozták fel. Állítása szerint több száz ember dolgozik az üzemben annak érdekében, hogy az elkészült termék semmilyen formában ne fertőződjön meg. Az állatvédők szerint a videón látottak magukért beszélnek- írta az index.hu 
 

Magyar marhák palesztin halálmenete

Magyar marhák palesztin halálmenete

Több ezer Európából származó szarvasmarhát vágtak le embertelen körülmények között Gázában, derült ki egy brit állatvédelmi szervezet, a CWF riportjából – melyet februárban ismertettünk.

A  Compassion in World Farming (CWF), amely nem először talál rettenetes körülmények között EU-ból származó állatokat az EU-n kívül, azt követeli az Európai Bizottságtól, hogy vessen véget az EU-n kívülre történő élőállatszállításnak.  A CWF fotókkal és videófelvételekkel rögzítette a borzalmas körülmények között tartott állatokról, amelyeket aztán hasonlóan brutális módon, az ilyenkor szükséges kábítás nélkül öltek le.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás