A hüvelyesek napján indított FehérjeForradalmat a Felelős Gasztrohős

2024. február 11.

Hírek

A február 10-én indult kampányában hazai vagy közeli forrásból beszerezhető növényi fehérjeforrásokat mutat be a fenntartható étkezést népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány. A dietetikussal összeállított informatív grafikák mellett tippekkel, receptekkel is segítenek a fenntarthatóbb étkezés iránt érdeklődőknek. A kampányhoz a Fenntartható Vendéglátóhelyek is csatlakoznak.

Húsfogyasztás csökkentés dán módra

2023. december 10.

Hírek

Dánia, a világ egyik sertéstenyésztő hatalma új útra tér, és példát kíván mutatni más országoknak is arra, hogyan lehet csökkenteni a fenntarthatósági szempontból igencsak káros húsfogyasztást.

Szereted a virslit? És azt tudod, miből készül?

2023. augusztus 2.

Hírek

A magyar lakosság 95 %-a rendszeresen fogyaszt virslit, negyedük viszont egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy miből készül – derült ki a PICK Szeged Zrt. reprezentatív kutatásából. A vásárlók 8 százaléka kinézet alapján választ.

Minden dán lakosra két sertés jut

2023. március 2.

Hírek

Kevesebb sertéshúst kellene fogyasztaniuk a dánoknak, mert így is a világátlag kétszeresét fogyasztják sertésből, marhából és tejtermékekből. Csak így teljesülhet a dán klímavédelmi stratégia.

Így böjtöljön, ha a környezetnek is jót szeretne

2023. február 24.

Hírek

A böjt jót tesz testnek és léleknek, és egy kis odafigyeléssel a környezetnek is. Az osztrák főváros környezetvédelmi ügyosztálya összeállított néhány tippet, amelyekkel nemcsak a közérzeten és az egyéni életminőségen lehet javítani, de hozzájárulhatunk a klímavédelemhez is.

Húscsökkentő zöldítés jön a Lidlben

2023. február 6.

Hírek

Friss német lapjelentések szerint a Lidl diszkontlánc a következő években a húskínálat drasztikus csökkentését tervezi, miután az új intézkedései között kevesebb állati fehérje értékesítése szerepel. Mindezt a zöldítés jegyében, a klímavédelmi célokkal magyarázta a társaság.

A hamburgered ára

Kiadványok

Mindannyian szeretnénk egészségesebb, békésebb és fenntarthatóbb világban élni. Ehhez különféle módszereket keresünk, holott az egyik legegyszerűbb megoldás a tányérunkon van.

Ha egészségesebben táplálkozunk, azzal egyszerre találhatunk megoldást a klímaváltozásra és a biológiai sokféleség csökkenésére

2022. október 16.

Hírek

Október 16 az Élelmezési világnap. Enni mindnyájunknak kell, jókat enni mindannyian szeretünk. Élelmiszer-fogyasztásunk meghatározó szerepet játszik egészségi állapotunkban, mezőgazdasági termelésünkkel pedig évezredek óta alakítjuk a tájat, ami körülvesz bennünket. Nem mindegy hát, hogy mit eszünk és élelmünket honnan szerezzük be.

A férfiak környezetszennyezőbbek a táplálkozásban

2021. november 24.

Hírek

Az átlagos férfiétrend 41 %-kal vezet több széndioxid kibocsátáshoz, ami jórészt a nagyobb húsfogyasztás és a több alkohol számlájára írható. A nyugati országokban a vegetáriánus étrend nagyjából harmadával olcsóbb, mint az átlagos étrend, ami cáfolja, hogy a növényi étrend a kiváltságos középosztály privilégiuma.

Az organikus gazdálkodás elláthatná 2050-re Európát

2021. június 25.

Hírek

Meg lehetne valósítani Európában egy organikus gazdálkodáson alapuló, fenntartható, biodiverzitás-barát agro-élelmiszer rendszert, amely lehetővé teszi a mezőgazdaság és a környezet kiegyensúlyozott együttélését a francia Nemzeti Kutatási Központ (CNRS) tudósai szerint.