Az akvakultúra károsabb, mint a marhahús

2018. június 6.

Hírek

Az élelmiszertermelés környezeti hatásainak eddig legátfogóbb elemzését készítették el brit és svájci kutatók, adataik alapján megállapították, hogy a hús- és tejtermékek fogyasztásának visszafogása az egyedüli leghatásosabb mód a bolygónkra gyakorolt környezeti hatás csökkentésének.

A húsigényt fedező takarmánynövény termesztés pusztítja bolygónkat

2017. november 15.

Hírek

Egy WWF jelentés szerint a biológiai sokféleség csökkenésének közel 60%-áért a hús alapú étrend tehető felelőssé, ami hatalmas terhet ró a Föld erőforrásaira. Az új jelentés arra figyelmeztet, hogy a hús iránti globális igény romboló hatással van a környezetre, melyet az állatoknak szánt takarmánynövény-termesztésével keltünk.

Amit megeszel, az te leszel

2015. november 8.

Hírek

A KFT dala jutott az eszembe, amikor meghallottam múlt héten az Egészségügyi Világszervezet globális sokkot okozó jelentését, miszerint a vörös húsok, de főleg a húskészítmények, a szalámi, a sonka és a füstölt kolbász, hogy csak az ínycsiklandozóbbakat említsem, rákkeltőek. Az állattartás felelős a CO2-kibocsátás 9, a metánkibocsátás 37, és a dinitrogén-oxid-kibocsátás 65 százalékáért.

Marhahústermelés óriási ökolábnyommal

2014. augusztus 6.

Hírek

Amerikai kutatók kimondták: a húsmarha előállítása sokszorosan meghaladja más állati termékek előállításának költségeit. Az immár adatokkal is bizonyított ténnyel szembe kell nézni; a környezetet terhelő költségeknek előbb utóbb meg kell jelennie az árakban is – állítják a szakemberek.

Húsfogyasztás, CO2-kibocsátás, betegségek

2014. január 25.

Hírek

Ahol sok húst esznek, ott több a rákos beteg? Van összefüggés a húsfogyasztás és a CO2-kibocsátás között? Melyik állam lakói kerülik el jó eséllyel a cukorbetegséget? Tekintsd át a globális összképet, vagy böngészd az adatokat Vanuatutól Mauritiusig!