A gyalogosoké és a kerékpárosoké a pesti alsó rakpart a hosszú hétvégén

2023. április 7.

Hírek

Mától ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart egy szakasza a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt húsvéthétfőn este 11 óráig. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják autómentes környezetben a rakpartszakaszt.

Plasztikmentes húsvét!

2019. április 14.

Hírek

Műfű, műanyagtojás, műanyagkosár és temérdek felesleges csomagolás. Ahogy szinte minden, a kiskereskedelem fókuszában álló ünnepkor, húsvét alkalmával is jelentősen megnő a műanyag-felhasználás. Pedig higgyük el, létezhet plasztikmentes húsvét is, méghozzá anélkül, hogy az ünnepi élmény csorbát szenvedne.

A csokinyúlon túl. Mit rejt a csomagolás?

2017. április 13.

Hírek

Tavaly több mint 700 tonna húsvéti csokoládéfigurát vásároltunk. Húsvét előtt a Magyar Természetvédők Szövetsége megvizsgálta a nagyobb áruházláncok polcait, hogy milyen csokinyuszik várják majd a locsolókat idén. Sajnos a vásárolt 14 csokinyúl közül mindössze 4 rendelkezett olyan tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy a termék előállítása során valamilyen ökológiai vagy szociális szempontot figyelembe vettek.

Ne vegyen Tapsi Hapsit! NyusziSTOP húsvétra!

2017. április 10.

Hírek

Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Az ünnep után a megunt állatokat kukába dobják, az út szélén eleresztik, vagy wc-be húzzák le.

Erre érdemes figyelni húsvéti sonka- és tojásvásárláskor

2017. április 10.

Hírek

A sonka és a tojás egyaránt előkelő helyet foglal el a húsvéti ünnepi asztalon. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a két népszerű termékkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint, hogy mire figyeljünk vásárláskor.

Húsvéti jótanácsok

2015. április 2.

Hírek

Mivel fessük a tojást? Mi a különbség a sonka, és a sonkának látszó pácolt tárgy között? Mik a konyhai higiénia alapszabályai? Miért kell alaposan megfontolni a nyúlvásárlást? Íme a válaszok.

Vadasparki húsvét 2015

2015. április 05. - 2015. április 06.

Helyszín: Szeged Vadaspark

Programok

Talán a legkedveltebb vadasparki program a húsvéti tojásvadászat, amely már igazi szegedi hagyománnyá vált. Az idei húsvét vasárnap és hétfőn sem fogunk változtatni ezen a népszerű tradíción, e két napon kérdésekkel „díszített” tojásokat rejtünk el a látogatói út mentén. Ha valaki megtalál ezek közül egyet, elhozza a Természetvédelmi Oktatóközpontba, és válaszol a kérdésre, csokijutalomban részesül.… Tovább »

Ne ajándékozz élőállatot Húsvétra!

2014. április 19.

Hírek

Itt van a húsvét, a termékenység szép ünnepe. Lassan készülnek a hímes tojások, amelyeket majd a virágszálak ajándékoznak az őket meglocsolóknak. Ilyenkor sokan élő állatot ajándékoznak – ez ugyanakkor nagy felelősség is.

Állatstop Húsvétra!

2014. április 13.

Hírek

Bűncselekmény és állatkínzás is élő állatot kidobni, ezért azt kérik az állatvédők, kisnyuszi, csibe helyett édességet, plüssfigurát vásároljanak szeretteiknek húsvétra.

Idén sem kell a húsvéti nyúl

2012. április 5.

Hírek

Senki ne vásároljon élő állatot, ha nem tudja vállalni, hogy hosszú távon is gondoskodik róla. Ez a húsvéti nyuszikra és szárnyasokra is igaz. Idén sem fogad be húsvéti nyulakat az Állatkert.