Egyre több gólya telel itthon

2015. december 26.

Hírek

Idén szokatlanul korán, már július végén megkezdték vonulásukat a hazai fehér gólyák, többségük el is jutott Afrikába, de olyan madár is van, amelyik a telet itthon tölti az Ipoly-völgyben – mondta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programkoordinátora.

Ludaktól hangos az Ipoly-völgy

2014. február 25.

Hírek

Mintegy hétezer vadlúd pihen ezekben a napokban Ipolyvece környékén, a vándormadarak 3-4 héttel korábban érkeztek vonulásuk ezen fontos állomására, mint más években.

Új látogatóközpont és tanösvény Királyréten

2014. január 31.

Hírek

Átadták a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) új látogatóközpontját és tanösvényét Királyréten. Az erdei iskolából látogatóközponttá továbbfejlesztett ökoturisztikai intézményt Rácz András helyettes államtitkár és Tarnai Richárd kormánymegbízott adta át.

Természetvédelmi fejlesztések az Ipoly-völgyben

2013. március 22.

Helyszín: Ipolyság – Tesmag városrész

Sajtótájékoztatók

Az Ipoly Unió – Az Ipoly-völgye Környezetvédelmi és Kulturális Egyesülete és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága tisztelettel meghívja a TERMÉSZETVÉDELMI BEMUTATÓHELYEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE KIRÁLYRÉTEN ÉS AZ IPOLY-VÖLGYBEN című projekt nyitórendezvényére

Barnamedve kóborol az Ipoly-völgyben

2013. február 7.

Hírek

A hóban hagyott nyomok alapján bebizonyosodott, hogy Balassagyarmat környékén egy európai barnamedve (Ursus arctos arctos) tölti a telet – tájékoztatott Major Tamás, a terület fővadásza.

Kerekasztal-konferencia a magyar – szlovák térségi vasutakért

2011. szeptember 12.

Helyszín: Nógrádszakál, Általános Iskola

Sajtótájékoztatók

Az Ipoly-völgyi vasút megvalósíthatósági tanulmánya a Magyar-Szlovák Határközi Együttműködési Program keretében uniós támogatással készült el, 2010-ben. Szeptember 12-én a magyar-szlovák térségi vasutakért tart konferenciát Nógrádszakálon a Magyar Közlekedési Klub és az Ipoly-hidak Újjáépítéséért Polgári Társulás. 10:00 – kb. 14 óra, Nógrádszakál, Általános Iskola