Újra beindult a fővárosi fenyőfa járat

2024. január 7.

Hírek

A Budapesti Közművek elkezdte szervezetten begyűjteni és környezetbarát módon hasznosítani az ünnepek után feleslegessé vált karácsonyfákat. A feladat logisztikai szempontból is komoly kihívás, hiszen becslések szerint évi 500-600 ezer tűlevelű kerül ki a fővárosi utcákra.

A nagy karácsonyi dilemma: vágott, gyökeres, vagy műfenyő?

2023. december 10.

Hírek

A Közép-Európai Egyetem professzora, Ürge-Vorsatz Diana, az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének alelnöke szerint környezetvédelmi szempontból a műfenyőnél sokkal jobb választás, ha vágott karácsonyfát állítunk fel otthonunkban.

Mától 500-600.000 tűlevelű kerül ki a fővárosi utcákra

2023. január 6.

Hírek

Budapesten szervezetten, környezetbarát módon hasznosítják az ünnepek után begyűjtött karácsonyfákat.  Az FKF tapasztalatai szerint Vízkeresztet, január 6-át követően kezdődik az egy-másfél hónapos kihelyezési dömping, amelyben 500-600.000 tűlevelű kerül ki a fővárosi utcákra.

A nagy karácsonyi dilemma: élő vagy műfenyő?

2022. december 15.

Hírek

Miattam ne vágjanak ki egy fát – érvelnek sokan azok közül, akik végül a műkarácsonyfa tövébe helyezik el ajándékaikat. Egyre többen vélik viszont úgy, hogy az igazi fenyőfák környezetvédelmi szempontból is jobbak, mint a sok plasztikot tartalmazó műanyag fák.

Az élő vagy a műfenyő a környezetbarátabb?

2021. december 19.

Hírek

Közeledik a Karácsony, ilyenkor a fenyőbeszerzés az egyik fontos téma a családoknál. Sokan gondolják azt, hogy a vágott fenyőfa környezetpusztító (spoiler: nem az) a műfenyő pedig ökotudatos (spoiler: nem az) választás. Karácsony fenyő és ajándékvásárlás nélkül?

Nem csak a fenyőfa lehet zöld

2021. december 17.

Hírek

A karácsony a család és a boldog, meghitt hangulat ünnepe mellett a rendkívüli mértékű túlfogyasztás időszaka is. A Stanford és a Sydney Egyetemek kutatásai szerint globálisan 25-30%-kal termelünk több hulladékot, mint az év más időszakaiban.

Tudatos búcsú a karácsonyfáktól

2020. január 6.

Hírek

Becslések szerint minden évben mintegy 500-600 ezer fenyőfa kerül ki Budapest utcáira, ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve hasznosításukat megoldani.

Karácsonyfák – vágottat vagy élőt vegyek?

2019. december 5.

Hírek

Pár napja már beléptünk az év utolsó hónapjába, ami növényfronton egyetlen dolgot jelent, itt az ideje a karácsonyfával foglalkozni! Decemberben egyszerűen nem lehet nem beszélni a karácsonyról. hasznos tanácsok Megyeri Szabolcs kertészeti blogjáról.

Indulnak a budapesti fenyőjáratok

2019. január 4.

Hírek

Mintegy 500-600 ezer fenyőfát gyűjt össze és szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. az ünnepek után. Az FKF elmagyarázta, hogyan kell okosan megszabadulni a karácsonyfáktól.

Negyedével drágábbak lehetnek a fenyőfák idén

2018. november 27.

Hírek

A magyarországi termesztésű vágott lucfenyő 20-25 százalékkal, esetenként 30 százalékkal is drágulhat idén, ára méterenként a 3200 forintot is elérheti a munkabérek jelentős, mintegy 50 százalékos emelkedése miatt – közölte a Magyar Díszkertészek Szövetsége.