Iskolakertek, mint a többszintű ismeretátadás helyszínei

2023. augusztus 28.

Hírek

A kertnek, mint oktatási eszköznek az alkalmazása nem új keletű ötlet, a nevelési cél azonban az idők folyamán változott. Ezt mutatja, hogy gyakorlókert, tankert, oktatókert nevekkel illeték őket korábban, ahol a kertészeti feladatok és az azokhoz szorosan kapcsolódó ismeretek átadása került előtérbe.

Klímaváltozás a kertben – Mit tehetünk?

2022. július 8.

Hírek

A klímaváltozás hatásai, a különféle időjárási szélsőségek, mint például a száraz, forró napok, vagy az egyszerre lezúduló nagy mennyiségű csapadék, nem csak a mezőgazdaságot állítják kihívások elé, hanem a házi kertekben is problémát okoznak, amire kerttulajdonosként reagálnunk kell.

Ültess fát

2021. október 18.

Hírek

Családi és baráti körben elfogadják (bár néha az idegeikre megyek vele), hogy elég sokat beszélek a növényekről. Főleg a fákról. Bármikor és bárhol tudok. Hol lelkendezve, hol elkeseredve, hol dühösen.

Cserszegtomaj zölden gondolkodik

2017. augusztus 30.

Hírek

Minden ízében környezettudatos mintaparkkal került be egy dunántúli nagyközség, Cserszegtomaj, Európa legjobbjai közé. Egy park, amiben minden a környezetvédelemről, a környezet tiszteletéről és szeretetéről szól. Szeptember elején kiderül, nyernek-e.

Változik az éghajlatunk – hogy alkalmazkodjunk hozzá?

2016. május 4.

Hírek

Sokat hallunk arról, hogy az időjárás az egész Földön, így hazánkban is sokat változik, meglehetősen rövid idő alatt. Nincs két egyforma időjárás egymást követő években sem, de a különböző éghajlat-modellek a Kárpát-medencét illető jóslatai egészen egybehangzónak bizonyulnak.