Miért gyűlöli a Fidesz a fákat?

2019. május 10.

Hírek

A madarak és fák napján szembe kell néznünk a ténnyel: Magyarországon jelenleg a klímaváltozás mellett a legnagyobb veszélyt a fákra a Fidesz jelenti.

Brutális erdőirtás júdáspénzért?

2018. október 19.

Hírek

Bemondásra vágtak ki 25 hektár erdőt Gödön, mivel a Samsungnak arra tetszik bővíteni a gyárát. Tuzson államtitkár volt ügyvédi irodája szervezi a kisajátítást. „A döntések sokkal feljebb születtek”

Senki ne pofázzon bele a paksi bővítésbe!

2015. július 24.

Hírek

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartására irányuló és a vele kapcsolatos beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

19 kiemelt víztározó beruházás

2012. november 17.

Hírek

A közigazgatási hatósági ügyek szempontjából kiemelt jelentőségűvé nyilvánítja 19 sík- és dombvidéki víztározó létesítését és rekonstrukcióját az a kormányrendelet tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.

Kiemelt beruházás lett a paksi atomerőmű bővítése

2012. június 19.

Hírek

Kiemelt fontosságú beruházásnak nyilvánította a kormány a paksi atomerőmű telephelyén létesítendő új blokk, illetve blokkok megvalósítását. Az erről szóló kormányhatározat tegnap jelent meg a Magyar Közlönyben.

A paksi bővítés nem lehet kiemelt beruházás

2012. május 31.

Hírek

Szükségtelen és elkapkodott az új atomerőmű. A Greenpeace tiltakozik az ellen, hogy a kormányzat kiemelt fontosságú és szükséges beruházásnak minősítette a Paksi Atomerőmű telephelyén két új atomreaktorblokk építését.

Oligarchák vastörvénye és stemplinyomogatás

2012. február 29.

Hírek

Gyorsítaná a kiemelt beruházások környezetvédelmi engedélyeztetését a kormány. A fenntartható fejlődés bizottsága támogatta a javaslatot. Az LMP eltörölné a törvényt, a Jobbik a hatástanulmányt hiányolja, az MSZP szerint kérdéses, hogy a hatóságok elbírnak-e a gyorsított ügyintézéssel. A KDNP szerint sem az ügyfelek érdeke, sem a környezetvédelem nem sérül.