Orbán foggal körömmel ragaszkodik a kiemelt beruházásokhoz

2024. május 5.

Hírek

Alkotmánybírósághoz fordul Lázár minisztériuma, hogy ne lehessen népszavazás a kiemelt beruházássá nyilvánításokról. Az LMP azért tartana népszavazást, mert szerintük a kormány gyakran visszaél a lehetőséggel, és olyan beruházásokat minősít kiemeltté, amelyek kedvesek a számára.

Mit jelent az, ha valamit kiemelt beruházássá nyilvánítanak?

2024. március 16.

Hírek

Építkezés a Fertő tónál, műemlék épületek bontása, a Városliget beépítése, akkumulátorgyárak, balatoni beépítések: mind kiemelt beruházás. Az ilyen építkezésekre nem vonatkoznak a műemléki, környezetvédelmi és a helyi építési szabályok. Mit jelent mindez?

Akkucella tesztelő és megsemmisítő üzem épülhet a 14 millióra megbírságolt iváncsai kormánymutyis akkugyár mellé

2023. november 9.

Hírek

Elég nagy titokban, de újabb akkumulátoripari beruházásra kapott engedélyt a Fejér megyei kormányhivataltól a dél-koreai tulajdonú SK On Hungary Kft., vette észre az Átlátszó. A cég korában 80 milliárd forintos állami támogatással épített elég komoly botrányokat kiváltó akkugyárat, ahol korábban többen rosszul lettek  szabálytalanul tárolt veszélyes anyagok miatt.

Szegedbe is belemar a kínai gyarmatosítás

2023. október 26.

Hírek

Az Orbán rezsim akkugyáras ökogyarmatosításának újabb fejezete a Szegedre tervezett óriásberuházás. Már elindultak a kisajátítási eljárások. A német prémium márkák után a kínai BYD elektromos buszok összeszerelő és buszakku gyártó országa is leszünk. A haszon a multiké, a környezetszennyezés a miénk.

Íme a legújabb védett láp irtó természetromboló giga orbáni ingatlanmutyi

2023. október 19.

Hírek

Kétkerületnyi titokzatos vállalkozási területet jelölt ki egy mostani kormányhatározattal megfejelt kormányrendelet törvény által védett lápokon, a Pesti-síkba benyúló turjánvidéken. Mi lesz most, mi lehet most? Erősebb-e egy kormányrendelet a törvénynél? Miért nem készült hatásvizsgálat? Ennek járt utána a Telex.

Az NVB kimondta: szerintük a magyarok nem elég értelmesek

2023. augusztus 24.

Hírek

Ma kiderült, hogy a Nemzeti Választási Bizottság szerint a magyar emberek nem elég értelmesek ahhoz, hogy dönteni tudjanak a sorsukat érintő legfontosabb kérdésekről. Ez derült az NVB mai határozatából, melyben elutasították azt az LMP-s népszavazási kezdeményezését, ami megszüntetné a kiemelt beruházási törvényt.

Lázár mégis felejti a Galvani hidat

2023. július 15.

Hírek

A fővárosi új Duna-híd megépítése mellett több külső körvasúti megállóhely és a Dél Budai Centrum vasúti közlekedésének fejlesztését is jegelné az a jogszabálytervezet, amelyet a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium hozott nyilvánosságra. A dolog azért érdekes, mert ezek közül a fejlesztések közül kettő még szerepelt Lázár János listáján, ami a folytatandó fővárosi… Tovább »

Kiemeltnek minősített vízügyi beruházásokat a kormány

2023. március 7.

Hírek

Ezeknél a beruházásoknál a környezeti hatásvizsgálati eljárás, valamint a természetvédelmi eljárások kivételével az összes közigazgatási hatósági ügyet gyorsítva kell intézni, a rendelet mai hatálybalépésekor már folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyek esetében is.