Klímaügynökséget hoz létre a Fővárosi Önkormányzat

2023. március 3.

Hírek

Budapest 1,5 millió eurós támogatást nyert klímacéljaira, melyben létrehozza a Budapesti Klímaügynökséget, ami elsőként a lakosság energiahatékonysági beruházásait fogja támogatni, ezzel gyorsítva a klímaváltozást okozó üvegházhatású gázok és egészségkárosító részecskék városi szintű kibocsátásának csökkentését.

A szennyvízből is távhő lesz Bécsben

2023. február 7.

Hírek

Újabb mérföldkőhöz érkezett a bécsi távhő a klímasemlegessé válás útján: megérkeztek Franciaországból azok az óriási hőszivattyúk, amelyek segítségével a szennyvízből is távhőt tudnak előállítani. Az új eljárással kezdetben 56 ezer, 2027-re pedig már több mint százezer bécsi háztartást látnak majd el klímasemleges távhővel.

2040-re klímasemleges lehet a bécsi távfűtés – épülhet az első geotermikus erőmű

2022. november 27.

Hírek

2026-ban kezdheti meg működését Bécs első mélységi geotermikus erőműve, amely mintegy húszezer háztartást láthat majd el klímasemleges távhővel. A tervek szerint 2030-ig további három ilyen erőmű épül majd. A cél, hogy 2040-re teljesen klímasemleges legyen a bécsi távhő és földgáz helyett megújuló forrásokon alapuljon.

100% zöld tömegközlekedésre áll át a norvég főváros – a világon elsőként!

2022. november 11.

Hírek

A norvég főváros elsőként valósítja meg a zéró CO2 kibocsátású tömegközlekedést, a teljes buszparkot és komphálózatot elektromosra cserélik. Oslo lesz a világ első fővárosa, ahol megvalósul a kibocsátásmentes tömegközlekedést a teljes buszpark és komphálózat elektromosra való átállásával, Skandinávia a világ egyik legkörnyezetbarátabb térsége. Fantasztikus előrelépések történtek az elmúlt években a megújuló energiára való átállásban, a közlekedés… Tovább »

Hamarosan szerverek hulladékhője fűti Bécs legmodernebb kórházát

2022. május 2.

Hírek

2023-tól a szomszédban található adatközpont hulladékhőjével fűtenék Ausztria legmodernebb kórházát, a bécsi Klinik Floridsdorfot. A 3,5 millió eurós beruházással évente mintegy négyezer tonnányi szén-dioxidtól kímélhetik meg a levegőt.

Így gyorsítsuk az energiaátmenetet itthon  

2021. december 10.

Hírek

Az éghajlatváltozás elleni fellépés és a hozzá való alkalmazkodás nem tűr halasztást. A magyar klíma- és energiapolitika előtt számos kihívás, egyben lehetőség áll, hogy időben, a gazdaságot és a társadalmat felkészítve, bevonva klímasemlegességi pályára állítsa az országot. Ezért szervezett országos konferenciát neves szakértőkkel az MTVSZ december 7-én.