A környezetügy helyzetében is Európa szégyene lettünk

2019. november 19.

Hírek

A jogszabályok száma olyan ütemben növekszik, hogy szinte lehetetlen követni és betartani őket – panaszkodnak a honi vállalatok. Bár világszerte – így Magyarországon is – számos törvény és más szabályozás születik a környezetvédelem területén, ezek gyakorlatba való átültetése nem valósul meg hatékonyan. A szabályok pedig önmagukban sajnos nem javítanak a környezet állapotán.

2,5 millió ember ivóvize benzolos

2014. április 12.

Hírek

Több ezer cég nem tartja be a környezetvédelmi előírásokat. A kínai kormány háborút hirdetett a légszennyezés ellen, mely “a természet figyelmeztetése a rossz hatékonyságú és vak fejlesztési törekvések miatt”. 2,5 millió ember csapjából benzol is folyik. Kína talajvizeinek 60 százaléka súlyosan szennyezett.

Zöld gumiszabályok – eső után köpönyeg

2013. március 26.

Hírek

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága általános vitára alkalmasnak találta tegnapi ülésén a privatizációs szerződésekben rögzített környezetvédelmi és természetvédelmi előírások kormányzati felülvizsgálatának eredményeiről szóló jelentést. A képviselők 13 igen szavazattal támogatták a jelentés tervezetét, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy a vizsgálatot – valamely albizottság keretei között – érdemes lenne folytatni. Az általános vita ma lesz a parlamentben.

Költségcsökkentéssel a környezetért

2012. február 9.

Hírek

A szaporodó, folyamatosan változó és gyakran félreértelmezett környezetvédelmi jogszabályok tengerében ember legyen a talpán, aki képes arra, hogy figyelemmel kísérje a törvényi változásokat, és be tudja azonosítani cége gyenge pontjait az effektív környezetvédelmi munka mellett. Ebben segít a GreenLex.

Előzze meg a környezetvédelmi bírságot!

2012. január 19.

Hírek

Ha a cégek tudatosabban figyelnének a 300 környezetvédelmi jogszabályra, a spórolás mellett elkerülhetnék az esetleges bírságot is. Ebben segít a GreenLex szoftvere, melyet féláron megkap, ha január 25-éig kitölt egy kérdőívet.