Lázár János büntetné a fővárosiakat és alávágna az önkormányzatnak

2023. december 21.

Hírek

Közel 20 évvel vetné vissza a fővárosi tömegközlekedést, ha a minisztérium megszüntetné az együttműködést. Az állam Tarlós István idején azzal az ígérettel vette át a HÉV-eket, hogy az utasok nem járhatnak rosszabbul. A BKK elmondta, kik járnak a legrosszabbul, ha Lázár János kivezeti a MÁV-ot Budapestről.

2023 sem a MÁV éve volt

2023. december 21.

Hírek

Lassuló menetrend, leálló mellékvonalak, pánikszerű felújítás – a szokásosnál sokkal többször volt 2023-ban a MÁV a hírek szereplője. Persze ezért nem csak a vasúttársaságot lehet szidni: úgy kellett volna eredményt felmutatni, hogy az Orbán kormány közben nem adott túl sok pénzt.

Dugódíj ügyben Lázár János álláspontját támasztják alá a tapasztalatok

2023. november 15.

Hírek

A nemzetközi és az eddigi hazai tapasztalatok alátámasztják Lázár János miniszternek a napokban kifejtett álláspontját, amely szerint hasznos lenne a dugódíj bevezetése, illetve a parkolási díjak emelése, mivel ezek hatására „az emberek áttérnek a tömegközlekedésre és tisztábbak a nagyvárosok.”

Jogszabálysértő lenne a Fertő-tavi ökocentrum építése

2023. november 1.

Hírek

Ahogy mi is beszámoltunk róla, új közbeszerzési eljárást írtak ki október 27-én a Fertő tavi viziteleppel kapcsolatban. A Fertő tó Barátai Egyesület partnere, a Greenpeace az alábbi Facebook-bejegyzést jelentette meg ezzel kapcsolatban:

Tovább csorbul a demokrácia – a kormánypártok megszavazták, hogy Lázár kezébe kerülhetnek az önkormányzati fejlesztések

2023. október 27.

Hírek

133 igennel, 38 nemmel, 13 tartózkodással megszavazta az Országgyűlés a korábban Novák Katalin köztársasági elnök által az Alkotmánybíróságra küldött, és ott megsemmisített állami beruházásokról szóló törvényjavaslatot, melyet Lázár János építési miniszter jegyez. A javaslat egy korábbi változatát már nyáron is megszavazta a parlament, akkor 136 igennel, 49 nemmel, 9 tartózkodással ment át.