Intézményesített fideszes csongrádi földrablás – Ángyán József 7. jelentése

2018. június 26.

Hírek

Lázár János édesapja, nagybátyja, unokatestvére és annak felesége: a család így együtt több mint 500 hektárt, a Csongrád megyében dobra vert állami földek 4,3 százalékát vihette. A nagy nyertesek között van még Besenczy Zoltán, Szarvas volt fideszes alpolgármestere és fia, illetve más helyi érdekű oligarchák. Ez derül ki egyebek mellett Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár… Tovább »

Mennyibe kerülne, ha a választások után Paks 2 is elbukna?

2018. április 2.

Hírek

Több ellenzéki párt programjában is kiemelt helyett kapott a paksi atomerőmű, pl. az MSZP és az LMP felmondaná az orosz-magyar államközi szerződést az új blokkok megépítéséről. Szerintük még így is olcsóbb lenne, mint végigcsinálni az atomerőművi bővítést. Ennek azonban meg kellene fizetni az árát. És hogy mennyit? Az mfor.hu számolt.

Lázár: az atom- és napenergia garantálhatja az ország függetlenségét

2017. szeptember 7.

Hírek

Lázár János szerint az atomerőmű és a napenergia közelebb viheti Magyarországot ahhoz, hogy ne kelljen áramot vásárolnia külföldről, így garantálhatja az ország áramellátásának függetlenségét. Putyin is megirigyelhetné ezt a láz(ár)álmos csúsztatást.

Lázár mai blöffje. feloldjuk Paks 2 szerződéseinek titkosítását

2017. április 27.

Hírek

A Miniszterelnökséget vezető miniszter belengette, hogy – ha Brüsszel és NAIH is belegyezik – feloldják a Paks 2-vel kapcsolatos szerződések többségének titkosítását. Haldokló piacba tesz 3000 milliárdot a kormány. A jelen helyzetben a Paksról szóló referendum az utolsó esély az országnak.

Lázár paksi lázálma

2017. április 20.

Hírek

Lázár János szerint nem lehet akadálya Paks 2 felépítésének az, ha Magyarország nem tudná lehívni a tízezer milliárd forintos, a beruházás 80 százalékát fedező orosz hitelt, mert szerinte “akár saját forrásból, vagy az orosznál is olcsóbb hitelből finanszírozni az építkezést”.

Megválaszolatlan kérdés: miért csak az orosz reaktor jó Paksra?

2017. április 15.

Hírek

Zavaros a paksi engedély. Sem az Európai Bizottság, sem a magyar kormány nem tudja megindokolni, miért csak a Roszatom reaktora alkalmas a paksi bővítéshez. Pedig a magyarázat fontos lenne, ennek alapján hagyta jóvá ugyanis Brüsszel, hogy Orbánék tender nélkül szerződjenek az orosz állami atomcéggel.

Energiamutyi: Kormányközeli cégek csapnak le a lakosságnak szánt támogatásrokra?

2016. november 5.

Hírek

Szinte bizonyos, hogy nem jut hozzá a lakosság ahhoz a mintegy 90 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet a Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) keretében lehetett volna kiosztani a lakások energiatakarékossági célú felújításaihoz – értesült Magyar Nemzet iparági forrásokból.

Vezércsere a botrányhivatalban

2016. október 29.

Hírek

Korábban Európa egyik legeredményesebb kifizető ügynökségének nevezte Lázár János a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, most mégis azonnali hatállyal felmentette annak elnökét, Gyuricza Csabát, valamint elnökhelyettesét, Dragovácz Nikolettát.

Újabb tockos Lázár Jánosnak

2016. szeptember 29.

Hírek

Egyelőre nem veheti el a kormány a magyar lakosságtól azt a 90 milliárd forint energiahatékonysági támogatást, amely az uniós Környezeti és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) rendelkezésre áll. Pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbra is nagyon szeretné.