Birkák nyírják a füvet a bécsi Duna-szigeten

2019. április 13.

Hírek

Bécs talált egy kimondottan öko és mindemellett olcsó módszert a Duna-sziget füves területeinek karbantartására. Nagy fogyasztású fűnyírógépek helyett májustól ugyanis egy birkanyáj fogja lelegelni a pázsitot a bécsiek kedvenc pihenőhelyén.

Juhokkal gondozzák a legnagyobb madridi parkot

2019. március 8.

Hírek

Budapesten nehezen elképzelhető, hogy akár a Városligetben vagy a Margitszigeten belefussunk egy békésen legelésző birkanyájba. A madridiak viszont már ráhangolódhattak egy új környezetvédő projektre.

Kecskékkel az erdőtűz ellen

2018. június 14.

Hírek

A portugál kormány országszerte kecskepásztorokat bérelt fel, hogy a nyájukkal lelegeltessék az erdőtüzek gyúanyagaként szolgáló elszáradt növényzetet. A kecske olcsó és jól bevált módszer a száraz területek erdőtűz-prevenciós megtisztítására.

Bivalyok tartják karban a máriatelepi nádast Bakson

2017. július 13.

Hírek

Húsz bivaly érkezett Baksra, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (KNPI) és Baks Községi Önkormányzata együttműködésének eredményeként segítsenek a faluba is benyúló, egyre terjeszkedő nádas visszaszorításában. Bakson a Máriatelepen található holtág szinte teljesen benádasodott az elmúlt években.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság sajtótájékoztatója

2017. február 21.

Helyszín: Békéscsaba, Széchenyi liget

Sajtótájékoztatók

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium tisztelettel meghívja a KEHOP pályázat keretén belül közel 85 millió Ft támogatással megvalósuló „Löszpusztagyepek helyreállítása a Körös-Maros Nemzeti Parkban karakter/specialista növényfajok szaporításával, telepítésével” című projekttel kapcsolatos sajtótájékoztatóra.

Legeltetéses állattartást kiszolgáló természetvédelmi területkezelési központ átadása

2015. szeptember 07.

Helyszín: Batúz-tanya

Sajtótájékoztatók

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet védett gyepterületeinek természetvédelmi kezelése, fenntartása céljából extenzív tartástechnológiára alapozott, Magyarországon őshonos védett ló- és juh fajták tartására szolgáló állattartó telepet alakított ki több, mint 700 millió Ft-os támogatással Szentistván település közigazgatási területén, Batúz-tanya központtal.