Tömeges gólya mészárlás Libanon egén

2019. március 6.

Hírek

A több mint fél millió fehér gólya útvonala Libanonon keresztül vezet, ahol mára egyfajta nemzeti sport lett a költöző madarak levadászása. Szegények és gazdagok egyaránt örömüket lelik abban, hogy gyakorlatilag mindenre lőnek, ami mozog a levegőben.

Libanon, a költöző madarak Auschwitza

2017. április 9.

Hírek

A libanoni halál szivárványszínű. A pompás kismadarak tetemei még az ipari méreteket öltő levadászásuk után is lenyűgöző. A pusztítást már a libanoni kormány sem hagyhatta szó nélkül, a miniszterelnök változást sürget.

Értelmetlen madármészárlás a Mediterráneumban

2015. augusztus 24.

Hírek

Kegyetlen bánásmódnak vannak kitéve a madarak a Földközi-tenger medencéjében, ahol évente 25 milliót ölnek meg belőlük, a legtöbbet Egyiptomban, a fő zsákmány az erdei pinty – közölte a témával foglalkozó első átfogó jelentésében a Birdlife International.

Milliós madármészárlás egy ragu miatt

2015. március 9.

Hírek

Két hónapon át minden egyes nap 15 ezer énekesmadarat öltek meg orvvadászok egy ciprusi brit katonai bázison tavaly ősszel. A madarakat aztán éttermeknek adják el, a hírhedt Ambelopoulia nevű étel ugyanis ezekből az apró állatokból készül.

Amuri vércse mészárlás Indiában

2012. november 8.

Hírek

India délkeleti Nagaland államában becslések szerin a vonulásuk csúcsidőszakában naponta 14.000 amuri vércsét pusztítanak el azért, hogy megegyék vagy eladják őket. Madarászok szerint Nagaland területén évi 140.000 vonuló madarat gyilkolnak le.

6,5 milliónyi madártetem az M7-en

2011. december 1.

Hírek

Összesen 644 darab mezei pacsirta tetemére bukkantak az M7 autópályán egy Olaszországba tartó román kisbuszban. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai szerint az elejtett madarak természetvédelmi értéke majdnem eléri a 6,5 millió forintot.

Ragacs csapdákban végzi több millió rigó Spanyolországban

2011. november 5.

Hírek

Több millió vándormadár halálát jelzik előre környezetvédők Spanyolországban. A csaknem négymillió madár életét azért oltják ki az illegális vadászok, hogy feketepiacokon eladják apró testüket. Fegyver helyett ragasztóanyagot használnak.