A Ndrangheta maffiafőnökök védett csemegéi

2021. október 18.

Hírek

A calabriai maffiavezérek kedvencét, több mint 200 lefagyasztott pelét és ketrecben tartott élő rágcsálókat is találtak kábítószer után kutató rendőrök a dél-olaszországi Calabriában. A sült pele a maffiavezérek kedvenc fogásának számít.

Behálózza Romániát a faipari maffia

2020. március 14.

Hírek

Románia északi részén, Suceava megyében, a Kárpátok lejtőin terül el Európa egyik utolsó nagy természetes erdeje. És ez az úgynevezett favágó maffia működési területének egyik központja. Az illegális fakitermelésre szakosodott bűnszervezetek több ezer hektár természetes erdőt vágtak már ki, és legalább két erdészt megöltek.

Sötét parkolási ügyek Budapesten

2019. február 20.

Hírek

Ez a rendszer a tetejétől a talpáig bűzlik. Elkészült a 444.hu oknyomozó videója a sötét fővárosi parkolási ügyekről, mely bemutatja, hogy hogyan folyik el – ma már főleg – fideszes zsebekbe a parkolási pénzek egy része. Ferencváros a központosított lenyúlás állatorvosi lova. Íme a teljes film.

Szemétkrízis: beszámíthatósági határon a kormány

2018. október 30.

Hírek

Cseresnyés Péter, a hulladékügyekért felelős innovációs és technológiai tárca államtitkára a parlamentben szemrebbenés nélkül letagadta, hogy bárhol is az utcán maradna a hulladék. Márpedig Észak-Pest és Nógrád megye több mint száz településén ez a helyzet. Senki sem tudja, milyen fertőzésnek kellene elterjednie ahhoz, hogy a kormány tudomást vegyen róla.

Kukabukta nápolyi módra? Közeleg a hulladékkáosz

2016. május 27.

Hírek

Amíg Dél-Olaszországban a maffia nyúlta le, és tette tönkre a hulladékgazdálkodást, nálunk most ezt a Fidesz kormány teszi. A hazai szemétszállító cégek legalább ötöde lehet veszteséges és mehet csődbe, ha beindul az új központi hulladékgazdálkodási rendszer. Budapest kivételével már a nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás.

Halálos a maffia illegális szemétbiznisze

2016. január 3.

Hírek

Megerősítette a 2014-es előzetes kutatások eredményeit az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet most lezárult vizsgálata: A maffia illegális szemétlerakói miatt több a rákos megbetegedés Dél-Olaszországban.

Ángyán József az Orbán-rezsim korrupciójáról

2015. június 18.

Hírek

Igazak lehettek a második Orbán-kormány idején terjedő hírek a minisztériumi kisegítőkről, akik – a korábbi pénzes táskás embereket felváltva – státusz nélkül a feladatokat hozták és beleszóltak kinevezési kérdésekbe is? Ne felejtsem: te mennyire választhattad meg azt, hogy kikkel dolgozol együtt az államtitkárságodon?

Ugrott az uniós támogatás az Illegális szeméthegyek miatt

2014. november 15.

Hírek

Nem éri meg szemetelni. Az Európai Unió Bírósága megerősítette Brüsszelnek az olasz kormányra kiszabott büntetését: mivel nem oldotta meg a Nápoly környéki szeméthegyek ügyét, elesik 46,6 millió eurónyi uniós támogatástól.

Ángyán József a magyar újfeudalizmusról

2014. szeptember 6.

Hírek

Egyfajta újkori feudális rendszerre emlékeztet, ahol az uralkodó egy hierarchikus piramis élén állva a neki személyesen lekötelezettek (vazallusok) és ezek lekötelezettjei (alvazallusok) által, illetve velük megosztva gyakorolja a közhatalmat a hűbéri láncolatból kirekesztettek felett. Ez a rendszer újraszerveződni látszik. Pontosabban nem szervezi azt senki. „Kialakult.” Benne van a magyar „hagyományban”. Minden rendszerben létezett, majd az… Tovább »

Ángyán József VI. jelentése a földmutyikról

2014. július 25.

Hírek

A jobb és bal oldalhoz kötődő gazdasági érdekcsoportok szépen megosztoztak a privatizált közös nemzeti vagyonelemeken – állítja Ángyán József volt államtitkár, egykori fideszes, majd független parlamenti képviselő, akinek immár nyilvános hatodik tanulmánya a földbérleti mutyikról.