Áder János: “Ha az ember élni akar, körültekintőbben kell bánnia a környezettel”

2020. szeptember 12.

Hírek

Vigyázni kell, hogy „önző tetteink ne válhassanak végzetessé”– hangoztatta a magát nagyon zöldnek beállító, ám az Orbán-kormány több antizöld kezdeményezését szolgaian aláíró államfő Gödöllőn, ahol megnyitotta a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetét.

Egy hét a nemzeti parkoké

2016. május 28.

Hírek

Magyar szürke szarvasmarhák, bivalyok, racka juhok és nóniusz lovak legelnek a debreceni Nagyerdőben, ahol ma nyitották meg a Magyar nemzeti parkok hetét.

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 országos programok

2016. május 28. - 2016. június 05.

Helyszín: programok országszerte

Programok

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 rendezvény keretében május 28 –június 05. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecenben a Békás-tó zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Hortobágy házhoz jön! – pusztai kínáló- elnevezésű kulturális és gasztronómiai programsorozathoz és IX. Nemzetközi Fazekas Fesztiválhoz. RÉSZLETES PROGRAMOK A HONLAPON, il. alul letölthető.

A TÁJ SZEREPE, MEGJELENÉSE AZ ÖKOTURIZMUSBAN

2016. május 24.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum Ludovika tér 2-6.

Sajtótájékoztatók

A Földművelésügyi Minisztérium, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Természettudományi Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 rendezvény keretében zajló ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciára. 2016. május 24. (kedd) 10:00 – 16:00

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013

2013. június 07. - 2013. június 16.

Helyszín: országos programok

Programok

Hazánkban 2007 óta rendezi meg a természetvédelemért felelős minisztérium a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatot. Idén június 7. és 16. között már hetedik alkalommal várják nemzeti parkjaink a kalandvágyókat különleges természeti élményekkel, ingyenes és kedvezményes programokkal. Gyermekek, felnőttek, családok számára is remek alkalom, hogy kikapcsolódás közben ismerjék meg hazánk legszebb tájait, gazdag természeti örökségét, gyalog,… Tovább »

Nemzeti parkjainkat bűn eltrafikolni

2013. május 24.

Hírek

Ma van az európai nemzeti parkok napja, és azzal kell szembesülni, hogy azok politikai motivációjú kifosztása, földjeik szétosztása zajlik. Az LMP szerint a nemzeti parkjaink területe nem válhat politikai hűbérbirtokká. A Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Nemzeti Parkok Hetére készül.

Ökoturisztikai termékfejlesztés nemzeti parkjainkban

2013. június 07.

Helyszín: Hortobágy

Programok

ÖKOTURISZTIKAI TERMÉKFEJLESZTÉS NEMZETI PARKJAINKBAN Ökoturisztikai és természetvédelmi konferencia a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 keretében Időpont: 2013. június 7. (péntek) Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont (Hortobágy) 10:00–10:30 A konferencia résztvevőit köszönti: Szilágyi Gábor igazgató (Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) Nyitóelőadást tart: Dr. Rácz András helyettes államtitkár (Vidékfejlesztési Minisztérium) Szakmai előadások 10:30–10:45 Pénzes Erzsébet (egyetemi adjunktus, Pannon Egyetem… Tovább »

Magyar Nemzeti Parkok Hete a BNP-ben

2012. június 18. - 2012. június 24.

Helyszín: Bükki Nemzeti Park

Programok

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE  A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság programjai — Ingyenes programok, túrák, kedvezményes látogatások. Június 18., 9.00 óra MTB Kerékpártúra Felsőtárkány – Barát-rét – Völgyfő-ház – Ódor-vár – Hór-völgy – Hosszú-völgy – Pazsag – Hereg-rét – Lök-völgy – Barát-rét – Felsőtárkány útvonalon. Túravezető: Bartha Attila. Találkozási hely: Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont (3324… Tovább »

Magyar Nemzeti Parkok Hete a HNP-ban

2012. június 16. - 2012. június 24.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Programok

Magyar Nemzeti Parkok Hete részletes programjai Hortobágyon 2012. június 16-24. Június 16.(szombat) Egy este a vadak között. Esti szafaritúra szakvezetéssel a vadlovak és az őstulkok között. Helyszín: Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark. Kiérve a Vadasparkba az ott élő állatok megtekintése mellett lehetőség nyílik egy külön terepjárós szafari túrára ("extra szafari”) a vadlovak és őstulkok között. Találkozás: Pusztai… Tovább »